Pueblo Ruiz, naš najpoznatiji glazbenik nakon Baby Lasagne, objavio novi singl

Naš najpoznatiji glazbenik nakon Baby Lasagne, Pueblo Ruiz, izbacio je svoj novi singl pod nazivom "Što će meni ovaj grad", kojim najavljuje skorašnji izlazak debitanskog albuma "Ništa urbano samo ruralno". Pjesma o otuđenosti modernog gradskog života, kombinira osobne tekstove i jedinstvenu Pueblovu glazbenu produkciju i pristup stvaranju, čime daje naslutiti i da će debitantsko izdanje biti jednako tako nekonvencionalno i drugačije. O pjesmi i njenom nastanku Pueblo nam je ispričao: 

''Ajme meni, još i press release treba napisati.  Refren pjesme napisao sam davne 1997. godine. Dio teksta prije 14 godina i ostatak nedavno. Akordi pjesme su Edur, Hdur, C#mol i Adur. Mislim da bi i H7 mogao proći. U C frazi ili po domaće bridgeu možemo čuti A dur pa A mol i break H5. Tempo pjesme je 106 bpm-a, a snimao sam i miksao u Studio One Artist verziji. Prijatelj mi je poklonio originalni FLstudio 20 pa sam i po njemu malo petljao, skombinirao, kompresirao i svašta nešto i evo pjesme.'' - govori Pueblo Ruiz o nastanku još jednog hita, nakon kojeg, dodaje - slijedi još jedan koji će zaokružiti štoriju oko albuma 'Ništa urbano, samo ruralno', a na kojem će se naći njegovi svjetski poznati hitovi 'Padeži', 'Neki čudni avioni', 'Pametnom dosta', 'Uglavnom', 'Privremeno nedostupan' i 'Pusta tlapnja. 

''Ima još jedna pjesma gotova, ali ona će nadoći malo kasnije, još jedna ima, pa će ta zaokružiti štoriju oko mog debitatnskog albuma 'Ništa urbano, samo ruralno.'' - izjavio je Pueblo, koji je sam radio i videospot za novi hit, a potrudio se još malo pa je napravio i lyric video. 

''Videspot sam radio tako da sam uključio screen recorder i snimao besplatne igrice koje sam instalirao na svoj mobitel. Igrao sam ratne, zombie i tučaroške igrice. Izobilje nasilja, pucačine, eksplozija. Ništa nepoznato. To bi bilo to. A napravio sam još i lyric video. Kad je pjesma bila gotova, masterirana, poslušao sam pjesmu na nekom bluetooth zvučniku, na mobitelu, u automobilu. Mislim da mi je dobro zazvučala na svim audiouređajima. To mi je oko svega ovog najveća brija. Da uspijem napraviti pjesmu koja ne zvuči kao neki demo, nego da to ima smisla u laptop varijanti bez fensi aparature. Nadam se da sam uspio, da zvuči, da ne dreči, dumi, ferca. Da nedajbože para uši.'', dodao je Ruiz. 

Foto: Pueblo Ruiz 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.