Singlom „17 ti je godina tek – remake“, Prljavo kazalište najavljuje koncert u Tvornici

Prljavo kazalište u sastavu Davorin Bogović, Tihomir Fileš, Saša Novak i Damir Selman odlučili su napraviti remake poznatog hita "17 ti je godina tek". Novi singl bit će još jedna najava njihovog skorašnjeg koncerta u Tvornici Kulture, 11.10. 2024.

"Za ovaj singl odlučili smo se spontano na jednoj od prvih proba. Radili smo set-listu pjesama koje ćemo svirati i odlučili da neke stare poznate pjesme ipak dobiju malo moderniji i neki naš glazbeni 'touch'. Pukim slučajem prvo smo krenuli sa '17 ti je godina tek'. Naš gitarist Sale počeo je tako svirati u podlozi gitarski rif koji nam se na prvu učinio sjajnim. Moderan gitaristički rif koji je ipak zadržavao punu prepoznatljivost izvornika. Ipak, da bi bili potpuno sigurni odlučili smo napraviti mali test te smo za svoju kontrolu otišli do studija Croatia Records i u sat vremena snimili 'live' verziju pjesme, ali u studijskim uvjetima. Snimili smo je onako na prvu svi zajedno prisutni u studiju. Nakon audia morali smo smisliti ideju za video, a za nju je zaslužna autorica Iva Čaisa iz Croatia Records koje je savršeno uklopila naše stare fotografije u retro ugođaj. Naravno da je Bogović iz svoje arhive iskopao neke njegove do sada neviđene stajlinge pa valja napomenuti da fotografije 'milog djeteta' u spotu prikazuju upravo do sada neviđenog 'malog' Bogovića", objasnio je Tihomir Fileš.

Cijeli spot je u crno bijeloj tehnici i u njemu se pojavljuju gotovo potpuno isčezle audio kasete i prastari prijenosni stereo uređaji.  Tako su singlom "17 ti je godina tek - remake" članovi Prljavog kazališta stilski nagovijestili smjer koji su koristili pri obradi starih pjesama za njihov prvi koncertni repertoar. Na koncertu će se osim starijih pjesama moći čuti i pjesme s njihovog aktualnog albuma "Underground" koji se može kupiti u posebnom luksuznog pakiranju i na vinilu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.