Predsjednik TZGV: visina odobrenih sredstava trebala bi ovisiti o kvaliteti i inovativnosti, a ne političkim opcijama

Predsjednik TZGV: visina odobrenih sredstava trebala bi ovisiti o kvaliteti i inovativnosti, a ne političkim opcijama

Turistička zajednica grada Varaždina zadovoljna je i ponosna ostvarenom rekordnom potporom Hrvatske turističke zajednice u iznosu od 159 tisuća eura za 4 projekta koja su prijavljena na nedavne natječaje HTZ-a.

 Potpora je ostvarena za organizaciju Špancirfesta, najvećeg i najpopularnijeg uličnog festivala u Hrvatskoj, zatim Čarobnog grada Djeda Mraza, glavne atrakcije Adventa u Varaždinu, i službeno proglašenog najljepšim u Hrvatskoj, a krovna organizacija hrvatskog turizma prepoznala je i značaj Varaždina kao prvog hrvatskog grada s titulom UNESCO-vog kreativnog grada glazbe, te financijski poduprla organizaciju glazbenih doživljaja i događanja tijekom godine. Sredstva su odobrena i za zajednički projekt TZGV-a s još tri turističke zajednice s područja Varaždinske županije, Varaždinskih Toplica, Novog Marofa i područja Centra svijeta na projektu „Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja“.

 Navedenim projektima želi se doprinijeti razvoju turizma, promociji kulturne baštine i stvaranju pozitivne slike o Varaždinu kao atraktivnoj turističkoj destinaciji.

 Uspjeh na natječaju i visina odobrenih sredstava trebala bi ovisiti o kvaliteti i inovativnosti prijavljenih projekata, bez obzira koja je politička stranka na vlasti u državi, županiji ili gradu. Koristiti postignute rezultate Turističke zajednice grada Varaždina, neprofitne i nestranačke organizacije, koja radi na razvoju turizma i promociji ne samo Varaždina nego i cijele Varaždinske županije, za političke bodove i političke obračune smatramo krajnje neprimjerenim, zlonamjernim i omalovažavajućim, prije svega za sve one koji doprinose razvoju i napretku turizma u našem kraju.

 Uspjesi koji su postignuti, prvenstveno u korist građana Varaždina, trebali bi biti prepoznati i cijenjeni, bez obzira na političke razlike.

  De. sc. Neven Bosilj, predsjednik TZGV

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.