Međunarodni uspjeh zagrebačkog hotela Esplanade u Kopenhagenu

Međunarodni uspjeh zagrebačkog hotela Esplanade u Kopenhagenu

Ceremonija dodjele nagrada European Hotel Awards 2024. održana je u središtu Kopenhagena, u poznatom hotelu Radisson Collection Royal, koji je pedesetih godina prošlog stoljeća dizajnirao svjetski poznati arhitekt Arne Jacobsen. Svečanost je okupila brojne uvažene goste iz luksuznog turizma i hotelijerstva koji su imali priliku odati priznanje najboljim europskim hotelima, inovativnim projektima, gastronomiji, izvrsnosti i održivosti.

Hotel Esplanade u danskoj je prijestolnici trijumfirao u kategoriji PR godine luksuznog hotela, a prestižna nagrada predana je dugogodišnjoj direktorici odjela za odnose s javnošću i marketing Sandi Sokol.

„Ovo je iznimna čast i veliko međunarodno priznanje ne samo za mene osobno nego i za hotel Esplanade, koji me osvojio na prvu te zaslužuje posebnu pažnju i iznimno poštovanje. Raduje me što je odbor u kojem se nalazi struka i predstavnici inozemnih medija prepoznao moj dugogodišnji rad i predanost poslu. Najveću nagradu za mene predstavljaju uspješno poslovanje hotela, najviši standardi kvalitete i zadovoljstvo gostiju, a osobnu nagradu zaista nisam očekivala, pa ovo me duboko dirnulo”, istaknula je Sanda Sokol, direktorica odjela za odnose s javnošću i marketing, koja ove godine ujedno obilježava 20 godina rada u hotelu Esplanade, koji je, sedamdesetih godina prošlog stoljeća prepoznao važnost komunikacije s medijima i kao prvi hotel u Hrvatskoj otvorio ured za odnose s javnošću.

Ivica Max Krizmanić, generalni direktor hotela Esplanade, na gala svečanosti prigodno je dodao: „Ova nagrada potvrđuje da je Esplanadin imidž institucije ugostiteljstva i ikone hotelijerstva još jednom međunarodno prepoznat, što me osobito raduje. Sanda je tijekom proteklih dvadeset godina učinila mnogo za hotel Esplanade, što se odražava rezultatima, ali i očuvanjem pozitivnog imidža i podizanjem ugleda na domaćoj i međunarodnoj razini. Uz doprinos pozicioniranju hotela, aktivno je radila i na promociji Zagreba kao poželjne destinacije. Ponosan sam na Sandu i posebno me veseli to što je struka prepoznala njezin dugogodišnji trud i uspjeh te joj u ime cijelog tima čestitam od srca. Ova nagrada još jednom potvrđuje da iza Esplanadinog uspjeha stoje njeni nevjerojatni i strastveni zaposlenici.”

Sanda Sokol imala je priliku ugostiti svjetske državnike i članove kraljevskih obitelji poput kralja Charlesa i Camille, kralja i kraljice Švedske, danske kraljice i princa Henrika, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, Hillary Clinton, turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, Angele Merkel i drugih, pa sve do osoba iz svijeta šoubiznisa poput Shakire, članova glazbene skupine U2, Stinga, Depeche Modea, Ennija Morriconea, Davida Beckhama i brojnih drugih poznatih i slavnih osoba. Sanda Sokol dugogodišnja je članica SKAL kluba i FIJET-a (Svjetske udruge novinara i pisaca u turizmu).

Michel Stalport, predsjednik dodjele nagrada European Hotel Awards 2024. na svečanosti dodjele nagrada izjavio je: „Sanda Sokol spojila je povijesno nasljeđe hotela sa suvremenim trendovima. Njezin rad u hotelu Esplanade predstavlja izvrsnost u domeni odnosa s javnošću hotela visoke kategorije. Kontinuiranom strateškom komunikacijom, suradnjom s medijima i kreativnim izražavanjem Sanda je vješto učvrstila i unaprijedila globalnu reputaciju hotela. Njezine inovativne komunikacijske strategije ne samo da su povećale prepoznatljivost hotela u Europi nego su ga i pozicionirale kao luksuzno odredište s posebnim značajem i povijesnim nasljeđem.”

Foto: European Hotel Awards 2024

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.