Posavski kukuruzni labirint na Green Destinations

Posavski kukuruzni labirint na Green Destinations

U svijetu u kojem se traže autentična iskustva, odredištima koja nude spoj kulture i prirode privlače sve veću pažnju. Ivanić-Grad, sa svojim bogatim kulturnim nasljeđem, sezonskim atrakcijama poput Posavskog kukuruznog labirinta te ulaganjima u kulturnu infrastrukturu, nudi upravo to.

U organizaciji Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada 23. listopada 2024. godine održao se panel "Inovativni i održivi turizam Ivanić-Grada“ na kojem se raspravljalo o modelima upravljanja turističko-kulturnim razvojem Ivanić-Grada i okolice. Panel se organizirao s ciljem da se istaknu uspješni primjeri i strategije kojima Ivanić-Grad postaje prepoznatljivo odredište na turističkoj karti Hrvatske.

Panel je započeo osvrtom na značaj uspjeha Posavskog kukuruznog labirinta, koji je ove godine uvršten na prestižnu Green Destinations 2024 TOP 100 Stories List. Sudionici panela su naglasili izazove s kojima se Ivanić-Grad suočava, posebno ističući nedostatak hotelskog smještaja kao gorući problem. Gradonačelnik Javor Bojan Leš iznio je ambiciozne planove pozicioniranja Ivanić-Grada kao centra lječilišnog turizma, s naglaskom na Naftalan, specijalnu bolnicu koja već privlači brojne posjetitelje iz Hrvatske i inozemstva. „Povezivanje Naftalana s našom moslavačko-posavskom gastronomskom, poljoprivrednom i povijesnom, kulturnom ponudom stvorit će dodatnu vrijednost i turistički potencijal,“ istaknuo je Javor Bojan Leš

Ana Gašparović, direktorica TZ Ivanić-Grada, naglasila je važnost ulaganja u edukaciju i jačanje ljudskih kapaciteta. „Ulaganje u znanje je ulaganje u budućnost. Naša turistička ponuda treba biti podržana kvalitetnom infrastrukturom i stručnim osobljem kako bi postala održiva na duge staze,“ rekla je Gašparović, te dodala kako je bitno da grad i okolica rade zajedno, bez obzira na administrativne granice, jer turisti destinaciju doživljavaju kao jedinstvenu cjelinu.

Posavski kukuruzni labirint uvršten je na Green Destinations 2024 TOP 100 Stories List. Deseto izdanje natjecanja Green Destinations Top 100 dijeli i promiče priče koje govore o inovativnim i učinkovitim inicijativama i projektima iz destinacija koje rade na odgovornijem razvoju turizma. Izdanje za 2024. stvorilo je inspirativnu zbirku priča iz dobre prakse iz 32 zemlje. Kriteriji odabira razmatrali su elemente kao što su kvaliteta priče, prenosivost, razina inovativnosti i prisutnost svih stupova održivosti.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.