EPK Bodo 2024 - Krstarenje Kjerringøyem i Nordfjordom

EPK Bodo 2024 - Krstarenje Kjerringøyem i Nordfjordom

Od mnoštva sadržaja koje nudi EPK Bodo 2024, izdvajamo Krstarenje Kjerringøyem i Nordfjordom jer je moguće sve do 30. rujna. Evo što kažu organizatori.

Razdoblje: 01.07.2024 - 30.09.2024, Vrijeme: 12:00 - 17:30m, Dani: Nedjelja  Ponedjeljak  Utorak  Srijeda  Četvrtak  Petak  Subota, Mjesto: Bodø

Kad polazimo iz Bodøa, plovimo uz razvedenu obalu oko Bodøa. Na putu se možemo diviti prekrasnoj planini Landegode. Otok se prostire na 30,3 četvorna kilometra i poznat je po prekrasnim formacijama stijena koje se mogu vidjeti iz Bodøa, posebno tijekom ponoćnog sunca.

Kad onda prođete pored najfotografiranije plaže u Bodøu. Tijekom proljeća na otoku se gnijezde ptice i ovce koje lutaju zelenim brežuljcima. Ako budemo imali sreće, vidjet ćemo i nekoliko morskih orlova kako sjede na otoku.

Uplovljavamo u Mistfjorden i krećemo prema Nordfjordenu. Fjord se u cijelosti nalazi u netaknutom i nenaseljenom području unutar granica Nacionalnog parka Sjunkhatten. Tijekom ove pustolovine u fjordu, planine se uzdižu do 800 metara u visinu daju promatraču sjajan prikaz razmjera planinskog lanca.

Po našem dolasku u Kjerringøy, stupamo na kopno i krećemo u 10-minutnu šetnju kroz prekrasnu bujnu šumu do Kjerringøy Handelssteda koji oduzima dah. Ova trgovačka postaja iz 19. stoljeća ima nekoliko dobro očuvanih zgrada, uključujući nekoliko prekrasnih starih drvenih brodova. Prošećite muzejom na otvorenom i zamislite kakav bi život ovdje izgledao prije 200 godina.

Na povratku u Bodø možete kupiti nešto za jelo ili piće i uživati ​​u neometanom pogledu na Vestfjorden.

Usput pogledajte ako ste u Bodu u to vrijeme da ne propustite ovaj koncert:

Nina Gaarden i Hans-Urban Andersson

Kada: 16.07.2024, Vrijeme: 19:00 - 20:00 sati, Mjesto: Vågan, Arena: Risvær Brygger 

Koncert počinje u 19:00 / Cijena ulaznice: 180 NOK / Djeca: Besplatno

POSLUŠAJTE NINU GAARDEN NA SPOTIFYJU: 
https://open.spotify.com/artist/2s6CilEaWlOpEanoEbe7WN

Nina Gaarden piše folk pop inspiriran 70-ima u žanru kantautora. S toplom najlonskom gitarom i prirodnim vokalnim izričajem inspiriranim Joan Baez i Ingrid Olava, pjeva na sjevernonorveškom i engleskom. Kroz stihove nas želi podsjetiti na našu unutarnju snagu i plamen, a da se magija krije iu najmračnijim sobama.

Multiglazbenik Hans-Urban Andersson boji pjesme violončelom, klarinetom i saksofonom. Školovao se na Glazbenom sveučilištu u Göteborgu i tijekom godina je bio na turnejama u zemlji i inozemstvu sa Simfonijskim orkestrom iz Göteborga i MiNensembleom, te ima nekoliko snimki.

Dvojac je postavio rekord publike u Sjømannskirki tijekom festivala "Winterfestuka u Narviku 2024". Dobili su blistavu recenziju koncerta od Jana Westbyja (novine Fremover): 
"Kroz svoje vještine pisanja pjesama, ona dijeli priče i emocije s kojima se možemo poistovjetiti (...) Stihovi imaju dubinu u sebi, a da ne postanu nedostupni. Tihi su i evokativni . Jednostavno vrlo lijepo (...) Multiinstrumentalist pomaže obojati pjesme svojim violončelom, klarinetom i saksofonom - koji savršeno funkcioniraju s akustičnim osnovnim tonom Gaardenove gitare."

Debitantski EP Nine Gaarden: Bær det på min rygg, objavljen je 2020. u diskografskoj kući Lydbroderiet, s Runeom Bergom kao producentom. Ploču je preporučio Norsk på norsk (NRK P1), a glazbeni stručnjak Erik Valebrokk (Mitt liv som Erik) napisao je: "Intrigantno i očaravajuće (...) Da je Nina Gaarden tekstopisac vrijedna pažnje, nema sumnje".

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.