Festival posvećen vinu – Vinocom održava se od 30. studenoga do 3. prosinca u Zagrebu

Festival posvećen vinu – Vinocom održava se od 30. studenoga do 3. prosinca u Zagrebu

Najveći hrvatski festival posvećen vinu i gastronomiji i ove se godine održava u zagrebačkoj Esplanadi, od četvrtka, 30. studenog do nedjelje, 3. prosinca. Okupiti će najvažnije vinare, distributere i proizvođače autohtonih proizvoda iz Hrvatske i regije. 

Koncept Vinocoma je dva puta po dva dana, gdje tijekom prvog dana nastupa jedna skupina izlagača, a druga dva dana druga skupina izlagača.

– Kao i svake godine, Festival je u prvom redu posvećen kulturi stola, vinu i hrani, kao okosnicama hrvatske turističke ponude. Nakon sezone prilika je da se za ugostitelje i hotelijere direktno povežu s vinarima, vjerojatno neka nova vina iz hrvatskih podruma, ali i vina koja se mogu naći u ponudi distributera te da se direktno dogovore poslovi i isporuka. Također ćemo imati velik naglasak na edukativnom programu odnosno na masterclass radionicama. 

Teme će biti u prvom redu hrvatskog vina, ali i neka vina koja svi mi možda imamo priliku rijetko kušati, kao i destilati – najavio je organizator Festivala Ivan Dropuljić, dodajući da je broj sudionika na Masterclassovima ograničen, te je potrebno prijaviti se na vrijeme. Program Festivala i sve novosti bit će objavljeni na  vino.com.hr.

TURIZAMINFO.HR

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.