Kristijan Harjač - najbolji sommelier Hrvatske

Kristijan Harjač - najbolji sommelier Hrvatske

Sommelier Kristijan Harjač, iz rovinjskog restorana Agli Amici proglašen je najboljim na 26. prvenstvu sommeliera Hrvatske koje je, u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba i pod pokroviteljstvom HTZ-a, održano 6. i 7. studenog u zagrebačkom hotelu Zonar. Ovo prestižno natjecanje okupilo je dvadeset i četiri talentirana sommeliera iz renomiranih hrvatskih restorana, hotela i vinarija, a oni su u dva dana natjecanja pokazali sve što znaju o vinima, povezivanju vina i jela, ali i općenito o kulturi stola.

Ovim naslovom Kristijan Harjač stekao je čast predstavljati Hrvatsku na europskom prvenstvu sommeliera, ASI Contest of the Best Sommelier of Europe & Africa, koje će se održati iduće godine u Beogradu. U finalu se natjecao protiv istaknutih sommeliera Ivana Juga suvlasnika restorana Noele u Zagrebu, koji je osvojio drugo mjesto, te Monike Neral, vlasnice obrta VINNER iz Rijeke, koja je zauzela treće mjesto.

“Kroz Hrvatski sommelier klub, trudimo se ne samo unaprijediti struku sommeliera u Hrvatskoj, već i oblikovati budućnost vrhunske ugostiteljske ponude u našoj zemlji. Ponosni smo na postignuća naših sommeliera koji podižu ukupnu kulturu stola u Hrvatskoj na jednu višu razinu. U današnjem ugostiteljstvu, ali i ukupnoj turističkoj ponudi ima sve manje mjesta za prosječnost, a sommelier je osoba koja može podići kvalitetu iskustva za goste na višu razinu”, istaknuo je Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, koji je finalistima i uručio nagrade.

Organiziranjem prestižnih događanja, Hrvatski sommelier klub kontinuirano se radi na unapređenju znanja, vještina i stručnosti članova, čime se osigurava da naši sommelieri budu u korak s globalnim trendovima i standardima. Ovaj napor također doprinosi ugledu Hrvatske kao vrhunske gastronomske destinacije. Od 1994. godine, Hrvatski sommelier klub je član Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommelierie Internationale – ASI), što dodatno potvrđuje posvećenost unaprjeđenju struke i promociji vinske kulture. Udruga danas broji 500-tinjak članova.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.