Hrvatska turistička zajednica predstavila vrhunskog hrvatskog vinara Kruthakera u Parizu

Hrvatska turistička zajednica predstavila vrhunskog hrvatskog vinara Kruthakera u Parizu

Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo HTZ-a u Parizu uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora, u Parizu u Hrvatskoj kući,na olimpijskim igrama, predstavili su hrvatsku turističku ponudu kroz posebno promotivno događanje u stilu Mediteranskog vrta. Uz mediteransku hranu kušala su se vina Vlade Krauthakera: Graševina Mitrovac,Chardonnay Rosenberg, Zelenac Kutjevo, Mercs i Pjenušac Julija Vlado Krauthaker ima  47 hektara vlastitih vinograda, 3 hektara u zakupu i 68  hektarra kooperantskom odnosu. Od 44 sorte, proizvodi  600 000 vina na godinu.

Izvozi 20 posto vina u petnaestak zemalja, najviše u Francusku,  Njemačku, Austriju, države bivše Jugoslavije, Veliku Britaniju, druge zemlje EU i SAD  Tijekom večeri hrvatski chefovi Marko Đurašević i Branimir Prnjak, iz splitskog restorana Zrno soli koji nosi MICHELINOVU preporuku, upoznali su goste s hrvatskom autohtonom gastronomijom, dok su duh Mediterana upotpunile stare dalmatinske pomalo i zaboravljene hrvatske skladbe u

izvedbi Katice Marinović. Više od 140 posjetitelja uživalo je i u izložbi 30 fotografija koje su uzvanike uvele u putovanje hrvatskim regijama, spajajući turizam i sport.

 Francuskim  turističkim agentima, turoperatorima, avioprijevoznicima,medijima, travel blogerima, ali i predstavnicima sportske javnosti i Međunarodnog olimpijskog odbora predstavljeno je ono po čemu je Hrvatska najprepoznatljivija u svjetu po turizmu, posebice po enogastronomiji i po sportu.

 U dosadašnjem dijelu godine s tržišta Francuske ostvareno 310 tisuća dolazaka i više od milijun noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 6 posto u dolascima i 8 posto u noćenjima.

Foto: HTZ

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.