Pomurski sejem: Lovrecu Velika zlatna medalja

Pomurski sejem: Lovrecu Velika zlatna medalja

Na konferenciji za novinare u Čakovcu, Boris Erjavec, izvršni direktor Pomurskega sejma i Marjan Novak, predstavnik Pomurskega sejma u Hrvatskoj, predstavili su 62. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGRA, koji će se održati od 24. do 29. kolovoza 2024. godine u Gornjoj Radgoni u Sloveniji. Na sajmu AGRA nastupit će 1720 izlagača iz 35 zemalja. Prikazat će se vrhunska tehnologija, oprema i sredstva za poljoprivredu, šumarstvo, vinarstvo i proizvodnju hrane. Stručno vođenim izložbama životinja i prezentacijama u manježu predstavit će najbolji uzgojni rezultati. Strukovni susreti organizirat će se za proizvode nagrađene na stručnim ocjenjivanjima kakvoće mesa, mliječnih proizvoda, bezalkoholnih i mednih pića, vina, ambalaže i poljoprivredne mehanizacije.

Na ocjenjivanjima su izvrsne rezultate postigli sudionici iz Hrvatske.

U društvu Vinske kraljice Slovenije Sanje Ferjančič, posebno su se pozlatile plemenite vinske kapljice odabrane na jubilarnom, 50. ocjenjivanju Vino Slovenija Gornja Radgona. I ove godine hrvatski vinari dobili su brojna zlatna odličja a Veliko zlato dobila je vinarija Lovrec, koja je u Međimurju u Svetom Urbanu. Obitelj Lovrec ima ekološke vinograde a OPG vodi Krešimir Lovrec, sin najpoznatijeg međimurskog vinara i vinskog viteza, profesora glazbe Franje Lovreca.

Zemlja partner sajma bit će Bugarska. Uz nju i druge ugledne domaće i strane izlagače, slovenske državne, gospodarske i strukovne organizacije, predvođene Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i prehrane kao i Ministarstvom gospodarstva predstavit će se pogled u budućnost, inovativne poljoprivredne i prehrambene tehnologije, nove proizvode, prehranu, vina i ukazati na mogućnosti međunarodne suradnje.

Stručni skupovi razmatrat će ekološku, održivu i regenerativnu poljoprivredu, nove digitalne alate u poljoprivredi i šumarstvu, preciznu poljoprivredu, upravljanje rizicima u vrijeme klimatskih promjena. Održat će se i poslovni sastanak B2B Meet4business, Mađarsko-Slovenski poslovni forum i druga društvena događanja.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.