U Gradskoj vijećnici održano svečano potpisivanje ugovora za izgradnju ulice i prve zgrade u novom POS kvartu u gradu Varaždinu

U Gradskoj vijećnici održano svečano potpisivanje ugovora za izgradnju ulice i prve zgrade u novom POS kvartu u gradu Varaždinu

U Gradskoj vijećnici u srijedu se održalo svečano potpisivanje ugovora za izgradnju ulice i prve zgrade u novom POS kvartu u gradu Varaždinu. Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj potpisao je s predstavnicima tvrtke COLAS Hrvatska d.d. – predsjednikom Uprave Sinišom Košćakom i članom Uprave Goranom Tuđanom, Ugovor za izvođenje radova na izgradnji nastavka Ulice Ivana Nepomuka Petrovića u kojoj će se sagraditi novi POS stanovi. Ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi Roman Veršić zatim je potpisao Ugovor o javnoj nabavi za predmet: „Građevinski radovi na građevini k.č.br. 13153/1, k.o. Varaždin, zgrada 2, Ulica Ivana Nepomuka Petrovića – ključ u ruke“ s direktorom ZTB GRADNJA d.o.o. Ivicom Sačićem i prokuristom tvrtke EUROMONSAN d.o.o. Ivanom Premužićem kao predstavnicima Zajednice gospodarskih subjekata ZTB GRADNJA d.o.o. i EUROMONSAN d.o.o. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković. 

 Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je kako je cilj građanima Varaždina osigurati priuštivo stanovanje. „Na natječaj za POS stanogradnju zaprimljeno je preko 850 prijava koje su trenutno u obradi. Konačna rang lista bit će objavljena krajem kolovoza ili početkom rujna. Izgradnja prometnice u Ulici Ivana Nepomuka Petrovića započet će sa 150 metara ceste koja će se postepeno produžavati izgradnjom ostalih zgrada. Prva zgrada imat će 37 stanova, a već se projektiraju i druga i treća zgrada. Kroz 2,3 godine planiramo izgraditi kompletno naselje sa 180 stanova na toj lokaciji. Paralelno već pripremamo drugu lokaciju u Ulici Grada Koblenza te čekamo konkretne mjere Vlade kako bismo mogli nastaviti s projektom priuštivog stanovanja, bilo putem POS modela ili nekog drugog modela kojeg će podržati država.“ – naglasio je gradonačelnik.

 

Ravnatelj JUGS-a Roman Veršić kazao je kako je nakon izrade idejnog rješenja i ishođenja građevinske dozvole proveden postupak javne nabave na koji su se javila tri ponuditelja. „Najpovoljniju ponudu dali su Zajednica gospodarskih subjekata: ZTB GRADNJA d.o.o. i EUROMONSAN d.o.o. Kroz 15 dana uvodimo ih u posao, s rokom završetka od 12 mjeseci i dodatna 2 mjeseca za prikupljanje dokumentacije za tehnički pregled. Planiramo da zgrada bude završena do kraja godine. Zgrada će imati podzemnu garažu s 27 parkirnih mjesta što će omogućiti puno zelenih površina oko zgrade, a vanjski prostor će imati oko 18 parkirnih mjesta, čime će se zadovoljiti normativ od 1,5 mjesta po stanu. Jedno parkirno mjesto bit će opremljeno punionicom za električna vozila. Zgrada će biti opremljena podnim grijanjem s dizalicama topline, sustavima zaštite od požara te najmodernijim vatrodojavnim sustavima.“ – kazao je Roman Veršić te napomenuo da će nakon objave konačne rang liste prijavitelja na POS stanogradnju uputiti poziv budućim potencijalnim kupcima, a to se očekuje sredinom rujna.

 

Zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković najavio je kako je ovo početak jedne nove priče u Gradu Varaždinu, na atraktivnoj, potpuno novoj lokaciji. „Već imamo u vidu i druge lokacije na kojima ćemo graditi stanove, a imamo i lokacije na kojima prodajemo zemljišta, primjerice u Gornjem Kućanu, sve kako bismo mlade zadržali u Varaždinu. Mnogi mladi danas odlaze iz Hrvatske radi nemogućnosti zapošljavanja, napredovanja u poslu, ali i nedostatka priuštivog stanovanja. Taj problem sam istaknuo i premijeru Andreju Plenkoviću koji je potvrdio da je Vlada svjesna tog problema i najavio predstavljanje strategije stanovanja na jesen ove godine. Zato apeliram na Vladu da ubrza proces kako bismo s lokalne razine mogli započeti s rješavanjem ovog pitanja jer naši mladi više nemaju vremena čekati.“ – rekao je Miroslav Marković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.