Europski turistički sektor poziva na solidarnost i podršku Kini

Europski turistički sektor poziva na solidarnost i podršku Kini

Savez za europski turistički manifest, čiji su potpisnici više od 50 europskih turističkih i povezanih javnih i privatnih organizacija, pozvao je europski turistički sektor na solidarnost i podršku Kini za vrijeme epidemije virusa COVID-19.

O tome su u ponedjeljak izvijestili iz Europskog udruženja putničkih agencija i touroperatora (ECTAA), koje je također potpisnik manifesta, a u aktivnom članstvu ECTAA-e je i Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te Udruga putničkih agencija pri HGK.

Napominjući kako su obavijest poslali zbog izbijanja COVID-19, te da je Europski turistički manifest savez koji predstavlja i glas europskog sektora putovanja i turizma, iz ECTAA-e prenose da se taj savez zalaže za suradnju sa partnerima i u Europi i Aziji.

"Snažan obostrani interes za kulturnu i komercijalnu razmjenu između Kine i Europe pokazao se u 2018. koja je bila Europska godina turizma EU-Kina, pa i sada u ovom teškom vremenu moramo iskoristiti 'ostavštinu' te godine kako bismo osigurali da kineski posjetitelji budu dobrodošli i cijenjeni u cijeloj Europi", ističe se u manifestu.

Javnom i privatnom turističkom i povezanim sektorima u Europi preporuča se i jača suradnja, od ubrzanja viznih olakšica do atraktivnih ponuda, ​​kako bi se omogućio i podržao snažan oporavak, pri čemu javna sigurnost mora biti glavna briga svih vlada.

"Prepoznajemo i poštujemo smjernice Svjetske zdravstvene organizacije, kao i snažnu potporu Svjetske turističke organizacije-UNWTO u tome, a ograničenja putovanja koja premašuju takve preporuke mogu uzrokovati nepotrebni alarm, poremećaje i negativan ekonomski utjecaj u svim sektorima", poručuju iz Europskog turističkog manifesta.

Kao odgovor na krizu zbog COVID-19, nudi poruku solidarnosti i podrške Kini i kineskom narodu, te ponovno potvrđuje važnost poštovanja i dobrodošlice među europskom turističkom zajednicom, uz poduzimanje potrebnih i odgovarajućih mjera za osiguranje javnog zdravlja.

Izvor: Ministarstvo turizma (Hina) xtam y

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.