Komisija izvijestila o napretku Albanije i Sjeverne Makedonije

Komisija izvijestila o napretku Albanije i Sjeverne Makedonije

Komisija je danas predstavila ažurirane informacije o napretku Albanije i Sjeverne Makedonije u daljnjem rješavanju reformi povezanih s vladavinom prava, posebno u područjima koja je Vijeće odredilo u lipnju 2018.  Obje su zemlje dostavile dodatne održive rezultate te je stoga preporuka Komisije za otvaranje pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom i dalje na snazi.

Nakon predstavljanja izvješća povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi izjavio je: Nakon što je u veljači utvrđena revidirana metodologijapretraživanje dostupnih prijevoda na prethodnoj poveznici za postupak pristupanja, danas predstavljamo ažurirane informacije Albanije i Sjeverne Makedonije. Iz njih je vidljivo da su zemlje ostvarile daljnje održive rezultate u ključnim područjima utvrđenima u zaključcima Vijeća iz lipnja 2018. Komisija se čvrsto drži preporuka za otvaranje pregovora o pristupanju Albanije i Sjeverne Makedonije te se nadam da će države članice u nadolazećim tjednima donijeti pozitivnu odluku.

Cjelovito priopćenje za medije dostupno je na internetu, kao i ažurirane informacije o Albaniji Sjevernoj Makedoniji. Na internetu su dostupni i grafički prikazi Albanije i Sjeverne Makedonije na europskom putu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.