Čestitam Vatrenima, ova generacija je postigla fascinantne uspjehe, nakon utakmice poručio Premijer

Čestitam Vatrenima, ova generacija je postigla fascinantne uspjehe, nakon utakmice poručio Premijer

Nakon utakmice između Hrvatske i Albanije, premijer Andrej Plenković čestitao je hrvatskoj reprezentaciji, na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem, pohvalivši atmosferu na stadionu u Hamburgu. Naglasio je i da je ova generacija napravila čuda pa zato od nje uvijek očekujemo samo najbolje. Na poziv predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina, predsjednik Vlade Andrej Plenković prisustvovao je drugoj utakmici skupine B Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Albanije na Volksparkstadionu u Hamburgu. U izjavi za medije, po završetku utakmice, čestitao je hrvatskoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, kapetanu Luki Modriću i svim igračima na htjenju i trudu, pohvalivši atmosferu na stadionu u Hamburgu. 
Premijer se susreo s izbornikom Dalićem i njegovim timom, kazavši da je svima žao što utakmica nije završila 2:1 za Hrvatsku, dodavši da se to događa u sportu. 
„Mi smo uživali u ovoj generaciji koja je iznad svih očekivanja za veličinu Hrvatske. Tri velika odličja u zadnjih šest godina su fascinantni uspjesi“, naglasio je. Europska prvenstva nam, rekao je, manje 'leže', ali igra se utakmica s Italijom u ponedjeljak i treba učiniti sve da se kvalificiramo dalje, a onda je sve otvoreno. 
„Ne bi bilo prvi put da oni koji su loši u grupi na kraju budu među najboljima“, ustvrdio je Plenković. 
Pohvalio je još jednom ozračje u kojem je utakmica odigrana.
„Drago mi je da smo bili tu, bila je prekrasna atmosfera. Jako je bila dobra atmosfera i na tribinama, između albanskih i hrvatskih navijača, jako puno prijateljskog ozračja“, istaknuo je. 
Vlada će nastaviti podržavati hrvatski sport, to jedan od najboljih načina promocije Hrvatske
Kazao je da zbog obaveza ne stigne pratiti druge utakmice na prvenstvu, izrazivši još jednom podršku hrvatskim igračima i izborniku. 
„Ohrabrujem izbornika i sve dečke. Dogodi se. Lopta je okrugla i treba igrati koncentrirano do zadnje minute. Ova generacija je napravila čuda i zato od nje očekujemo najbolje“, dodao je premijer.
Naglasio je da će Vlada nastaviti podržavati hrvatski sport, koji je, kako je rekao, jedan od najboljih načina promocije Hrvatske. 
Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić i glasnogovornik Vlade Marko Milić. PVRH

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.