Novi miris YSL „Libre“: slobodan, oslobođen, otvoren

promo

Jedinstven ženski miris „Libre„ u znaku je slobode koja definira Yves Sain Laurent od prvog trenutka kad je Ives kao dvadesetogodišnjak preuzeo vođenje tvrtke Dior nakon smrti Christiana Diora 1957. i lansiranje prvog parfema „Y“, pa 1971. čuveni parfem RIVE GAUCHE, pa njegov najpoznatiji OPIUM 1977. koji se nalazi na top-10 „vječnih“, pa sve do YSL POUR HOMME za koji je Saint Laurent pozirao za reklamni plakat noseći samo naočale, dakle, demonstrirao je slobodu koja je izazivala zgražanje konzervativnih krugova. Tad se pokazao kao pravi umjetnik u okretanju negativnog publiciteta u svoju korist, a to je bilo uspješno i u promociji mirisa CHAMPAGNE iz 1933. kad si je uzeo slobodu da zaštićeno ime za pjenušac zlorabi za ime svojeg novog parfema.  

Na predstavljanju novog YSL parfema Libre (franc. /libr'/, slobodan, oslobođen, otvoren) u zagrebačkome Muzeju Mimari promotori su istaknuli da je za žene današnjice sloboda ultimativni luksuz. Nakon godina borbe za emancipaciju i uspjeh, sloboda je postala stanje uma. Način vođenja igre prema vlastitim pravilima. Miris poručuje: ostajete vjerne sebi. Bez kompromisa. Bez proturječnosti. Danas, sloboda dobiva svoj iskonski miris. Novi, seksi kul cvjetni miris. Narastao između Francuske i Maroka. Osmišljen između Pariza i New Yorka. Negdje na granici između muževnosti i ženstvenosti... Svakako, pred nama je najuzbudljiviji proizvod godine.

Naš Vukovarac Nobelovac Lavoslav Ružićka napravio je revoluciju u proizvodnji parfema jer je godine 1923. stvorio farnesol i nerolidol, mirise paprati i narančina cvata. Sad je moderna parfimerijska industrija pod vodstvom Anne Flipo i Carlosa Benaima stvorila ženski miris klasičnog stila muških mirisa. Nakon 7 godina i 1500 varijacija odabrana je lavanda čije se eterično ulje široko rabi u najfinijim parfemima, njezin miris je cvjetni i svjež i stručnjaci kažu da ohrabruje, oživljuje, jača i spolno pobuđuje. Tu je i naranča za koju je La Fontaine govorio: „Narančo, obožavano drvo, kako su mi slatki tvoji mirisi! Ima li u Florinu carstvu išta ugodnije od tebe?“ I doista, naranča je stvorena za parfeme: koristi se narančino ulje iz kore i ulje iz mladica, a najviše se rabi ekstrakt narančina cvijeta, dakle ono slavno neroli ulje!

Još od najstarijih vremena i procvata orijentalnog staklarstva u Mezopotamiji, između XVI. i XIII. stoljeća prije Krista, koristile su se posudice za pohranu mirisnih supstancija. Francuska ima dugu tradiciju i razvijala je tehniku izrade staklenih posudica za čuvanje finih mirisa i od 17. stoljeća tamo se počinju koristiti višestruko uporabljivi kalupi za puhano staklo. Slijedeći bogato nasljeđe, „Libre“ - taj kontrast muško-ženskog akorda u znaku slobode nalazi se u bočici koju je dizajnirala Suzanne Dalton: uzela je Cassandre, jedan od najlegendarnijh logotipova u svijetu mode i preokrenula ga je naopačke, te oblikovala ga tako da prati oštre rubove bočice i zalijepola ga na staklo.

Ambasadorica novog parfema je Dua Lipa. Ona je odvažni novi glas pop-glazbe. Rođena u Londonu i odrasla na Kosovu, Dua je ušla u povijest kada je ostala nominirana u pet kategorija za glazbenu nagradu Brit Awards 2018. godine – ona je prva žena s toliko nominacija.Dobila je nagrade za najbolju britansku solo-izvođačicu i najbolju britansku debitanticu. Posljednje dvije godine Dua Lipa bila je i najslušanija izvođačica na stranicama za streaming na svijetu. Duboko posvećena vrijednostima koje Libre izražava, Dua Lipa utjelovljuje vatrenu ženstvenost ovoga mirisa u reklamnoj kampanji koju je snimio atraktivni i odvažni redatelj Nabil Elderkin.

PROMO

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.