Plan ulaganja za istraživanje i razvoj terapija protiv raka

Plan ulaganja za istraživanje i razvoj terapija protiv raka

Europska investicijska banka (EIB) potpisala je dva financijska sporazuma u okviru Plana ulaganja s poduzećima koja se bave razvojem terapija protiv raka.

Prvi sporazum vrijedan 15 milijuna eura potpisan je s talijanskim biotehnološkim poduzećem MolMed za financiranje istraživanja i kliničkih ispitivanja metoda za gensku i staničnu terapiju protiv raka i rijetkih bolesti. Drugi sporazum vrijedan 50 milijuna eura potpisan je njemačkim biotehnološkim poduzećem za proizvodnju i stavljanje na tržište najnaprednijih terapija. 

 Europski povjerenik za gospodarstvo Paolo Gentiloni izjavio je: Pružanje financijskih sredstava za istraživanje, razvoj i klinička ispitivanja ključan je za biotehnološka poduzeća kao što su MolMed i Bio-NTech. Plan ulaganja za Europu postigao je dobre rezultate u pružanju potpore za istraživanje raka, no ovo je jedan od prvih projekata u Italiji. Komisija će i dalje podupirati revolucionarna medicinska istraživanja koja bi mogla biti od ključne važnosti za velik broj Europljana. 

 Od studenoga 2019. u okviru Plana ulaganja već je mobilizirano 450,6 milijardi eura za ulaganja diljem EU-a, te je podržano više od milijun novoosnovanih poduzeća te malih i srednjih poduzeća. Više informacija dostupno je na internetskoj stranici.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.