Zavodu za hitnu pomoć predana tri nova vozila, župan Čačić obišao ustanovu

HITNA

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije dobio je prije nekoliko dana  tri nova vozila za sanitetski prijevoz koja su nabavljena iz decentraliziranih sredstava i iz sredstava Županijskog proračuna. Tom prigodom je Zavod obišao župan Varaždinske županije Radimir Čačić u pratnji ravnatelja Zavoda Mladena Smoljanca te svog zamjenika Roberta Vugrina, susreo se s djelatnicima te ustanove i upoznao se s njihovim radom.

Napomenimo kako su nova  vozila vrijedna 975.000,00 kuna, a opremljena su za sanitetski prijevoz, prema svim važećim standardima i to s pet stolica i jednim ležajem. Ovim se novim vozilima zamjenjuju stara vozila iz 1997., odnosno 2004. godine koja imaju od 380 do 470 000 tisuća kilometara.Župan Čačić naznačio kako su jedna od pretpostavki koje uvjetuju kvalitetu pružanja hitne medicinske pomoći, jedne od najvažnijih usluga koje uopće društvo može pružiti, svakako kvalitetna vozila.

- Vozila su vrhunski opremljena, i izrazito su funkcionalna. Budući da je ovdje nekoliko godina bilo zastoja i nije se ulagalo u obnovu voznog parka, ukazala se potreba da to sad ubrzano učinimo. Sada postoje tri nova vozila, do kraja godine stići će još jedno, a i sljedeće godine nabavit će se novo vozilo. Na taj način smanjujemo godišta vozila i dolazimo u neke standarde koji garantiraju da će stvari funkcionirati onako kako treba. Sve je to ozbiljan novac, kad se sve zbroji oko milijun i 400 tisuća kuna – izrazio je zadovoljstvo župan.I ravnatelj Zavoda Mladena Smoljanec  je naglasio kako je vozni parko Zavoda jedan od najboljih u Hrvatskoj.

- Trenutno imamo devet vozila u timovima Hitne medicine i 33 vozila u sanitetskom prijevozu. Naše najstarije vozilo staro je 13 godina i sljedeće ćemo ga godine zamijeniti novim. Tako nastavljamo dobru praksu da svake godine spuštamo prosječno godište vozila- rekao je Smoljanec te dodao kako Zavod ne može mnogo učiniti kada su u pitanju nepotrebni izlasci na intervencije.Inače, Zavod u svim vozilima ima najsuvremeniju opremu prema standardu, pa čak i nadstandard u vidu aparata Autopulse, koji pomaže kod zbrinjavanja STEMI programa i transportu pacijenata u Zagreb.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.