Vrijednom donacijom Odjel pedijatrije opremljen EEG aparatom i drugom nužnom opremom,

DONACIJA PBZ

Odjel pedijatrije i neonatologije Županijske bolnice Čakovec primio je vrlo vrijednu donaciju kojom je omogućena kupnja EEG uređaja, respiratora, krevetića za toplinsku terapiju te monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi. Svečana primopredaja donacije u iznosu od 382.594,00 kune koju je donirala  PBZ Grupa izvršena je u Županijskoj bolnici Čakovec.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dr.med. zahvalio je na donaciji koja je omogućila da međimurska bolnica još bolje, brže i sigurnije dijagnosticira i liječi najmanje pacijente: „Godišnje na odjelu neonatologije liječimo stotinjak neurorizične djece. U kasnijem praćenju takvih pacijenata izrazito je bitan EEG uređaj, a ovim iznosom obnavljamo uređaj iz 2003. godine koji je u svakodnevnoj funkciji. Godišnje se učini oko 900 pregleda kojima se otkrivaju djeca oboljela od epilepsije i drugih neuroloških poremećaja te je zbog toga uređaj neophodan za praćenje i planiranje terapije.“Donacija je izvršena u sklopu projekta „Činim dobro za svaki dan“ kojim PBZ ulaže u dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj, rekao je predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić: „ Ove godine navršavamo desetu obljetnicu ovog projekta za koji je PBZ Grupa do sada prikupila više od 14 milijuna kuna te realizirala 36 donacija zdravstvenim ustanovama“.Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je da donirana oprema ima još veći značaj ako se uzme u obzir da je prva ustanova višeg ranga zbrinjavanja udaljena 100 km od Međimurja: „Međimurska županija nalazi se u najvećem investicijskom ciklusu u zdravstvenu skrb u zadnjih 25 godina, otvaramo nove odjele, rekonstruiramo postojeće, nabavljamo novu opremu, a ova donacija je veliki dodatak našoj bolnici čiji djelatnici nastoje na što bolji i kvalitetniji način pružiti skrb svim pacijentima, posebice najmlađima“.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva primarijus Željko Plazonić, dr.med. naglasio je kako projekt „Činim dobro svaki dan“ pomaže dva značajna projekta „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva i „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te dodao da bi se ovakav model donacija morao još više koristiti u Hrvatskoj.Primopredaji donacije prisustvovali su predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr.sc. Sonja Tošić-Grlač te zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.