Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec patentirala je najtraženiji jod za borbu s prehladama i gripom

KRIŽEVČANKA -JOD

Trenutno najtraženiji proizvod na bazi joda patentirala je Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec, a liječnici ga prpeporučuju za sve osobe koje žele svakodnevnim unosom joda osnažiti svoj imunitet. 

S početkom jeseni, ulazimo u doba godine koje je najpogodnije vrijeme za respiratorne infekcije, prehlade, viroze i gripe. Uz nagli pad temperatura, velike razlike između dnevnih i noćnih temperatura,  padu našeg imuniteta dodatno pogoduje i povećeni stres na poslu nakon dulje ljetne pauze, koji kod mnogih ljudi, uslijed nagle preopterećenosti poslom, uzrokuje dodatnu imunološku iscrpljenost. Mnogi još ne znaju da uz već uobičajeni pojačani unos C vitamina u ovo doba godine, ključnu ulogu u prirodnom jačanju našeg imuniteta igra i svakodnevni unos esencijalnog minerala joda, kojeg nalazimo u Jadrankinoj otopini, jedinstvenom hrvatskom prirodnom proizvodu kojeg je patentirala Križevčanka Jadranka Dugina Vrhovec. „Opće stanje našeg organizma i naš  inološki sustav u mnogočemu ovisi o unosu esencijalnih elemenata i minerala u naš organizam, kao i o njihovoj iskoristivosti, pri čemu ključnu ulogu ima upravo jod“, ističe magistra farmacije Adnana Smajić Obradović, te nastavlja s pojašnjenjem zašto je jod neizostavno važan za naš imunitet.

„Naš imunološki sustav čine bijela krvna zrnca i  razne vrste T limfocita koje imaju ulogu obrambenog mehanizma za naš organizam.  One se svakodnevno rađaju  kao nove matične stanice, a po potrebi brane naš organizam. Poznato je da zdrave stanice imaju svoj životni vijek, nakon čega podliježu programiranoj smrti, kako bi se stvarale nove.  Za taj proces, posebno je važno da u organizmu imamo dovoljno  delta-jodolaktona, a za njegovu sintezu također u organizmu moramo imati dovoljno joda. Dovoljna količina  joda kao esencijalnog elementa u našoj svakoj stanici, pa tako i u bijelim krvnim stanicama, osigurat će našem  imuno sustavu besprijekorno obavljanje svoje zadaće“, kaže farmaceutkinja Smajić Obradović.

„U današnje vrijeme je nemoguće izbjeći konstantnu intoksikaciju organizma i to putem samog  zraka koji udišemo, vode i hrane koju unosimo, a posebice u ovo vrijeme godine, kada je naš imunitet višestruko na udaru,  bez suplementacije esencijalnih elemenata gdje suplementacija jodom igra jako veliku ulogu, gotovo je nemoguće održati organizam u jednoj zavidnoj zdravstvenoj ravnoteži. Stoga bih svakako preporučila svakodnevni unos joda iz Jadrankine otopine, jer je ovaj proizvod prvenstveno biljni koncentrat bez GMO-a i alkohola, pri tom je hrvatski, domaći proizvod“, zaključuje magistra farmacije Adnana Smajić Obradović i ponavlja kako je redovito unošenje joda u organizam, uistinu je neizbježan korak na putu do jakog imuniteta.

„Vladavina bakterija nad našim imunitetom često se čini kao da je izvan naše kontrole, a sve neugodne popratne pojave, glavobolja, temperatura,  curenje nosa, bolovanje, mogu se spriječiti upravo unosom joda,  koji ima svojstva prirodnog antibiotika, antiseptika, antivirotika i antimikotika. O tome svjedoče i brojni mailovi i poruke koje nam redovito stižu od naših korisnika i korisnica,  koje su unosom joda ojačale svoj imunitet“, tumači Jadranka Dugina Vrhovec,  Križevčanka koja stoji iza ovog jedinstvenog dodatka prehrani i koja je otopinu kreirala u periodu života kada se suočila s bolešću štitnjače. Danas, nakon uspješnog oporavka od Hashimota do kojeg je došla uz unos joda iz vlastite otopine, svakodnevno koristi svoju otopinu zajedno sa svim članovima svoje obitelji radi prevencije prehlada i gripa  i dobrog stanja organizma.

„Moja kćer Melani je ove godine uspješno izbjegla prehlade i svakoga dana uzima 3 kapi moje otopine, dok su se brojni njezini školski prijatelji u ovom periodu, očekivano razboljeli. Uz moju otopinu, imunitet jačamo i svakodnevnim unosom vitamina C. Svoja dobra obiteljska iskustva s Jadrankinom otopinom u prevenciji prehlade i jačanju imuniteta gotovo svakodnevno mi javljaju i brojne korisnice, koje mi  šalju mailove ili se javljaju na našu facebook stranicu“, ističe Jadranka Dugina Vrhovec, čija jedanaestogodišnja kćer koristi Jadrankinu otopinu od prvog dana otkako se ovaj proizvod pojavio na tržištu. Kako Jadranka Dugina Vrhovec naglašava, mnoge žene ističu da im je upravo ovaj proizvod sjajan za održavanje dobrog imunološkog stanja.„Otkako koristim jod iz Jadrankine otopine, moj je organizam daleko otporniji na viroz i prehlade. I u ovom periodu kada svi oko mene šmrću i kašljucaju, ja nisam osjetila ni najmanju prehladu“, slaže se Kristina Juričić poslovna tajnica iz Imotskog, koja je Jadrankinu otopinu počela uzimati prije nekoliko mjeseci i svoje iskustvo podijelila na facebook stranici Jadrankine otopine. 

Anica Čarapić, fotografkinja iz Zagreba kojoj je upravo kao i mnogima jesenji period poslovno najizazovniji,  posegnula je za Jadrankinom otopinom upravo iz razloga preveniranja pada imuniteta uslijed poslovnih opterećenja.

„Ovaj bih proizvod doista preporučila svakome, tko želi ojačati imunitet i svoj organizam u periodu pojačanih poslovnih napora kada smo svi izloženi stresu. Ljekovito djelovanje joda poznato je još od davnina, a upravo ova otopina joda je moj izbor zbog toga što je dobar prirodni nadomjestak joda u organizmu“, ističe Čarapić.  Inače, sastojci  Jadrankine otopine su ekstrakt algi, kalijev jodid i destilirana voda, a proizvod je, otkako se pojavio na hrvatskom tržištu, izazvao pravu malu revoluciju, a trenutno je lako dostupan na našem tržištu na  čak stotinjak prodajnih mjesta, pretežno biljnih ljekarni i zdravih dućana širom Hrvatske.

Uz važnost i učinkovitost joda u jačanju imuniteta, jod je inače poznat i kao univerzalni antioksidans za organizam, a jedna od njegovih zasigurno najistaknutijih značajki je  njegova presudna uloga  u  normalnoj  proizvodnji hormona i zdravu funkciju štitnjače. Uz istaknuto, jod potpomaže i potpomaže bolju funkciji mozga, štiti od srčanog i moždanog udara, a sve više ljudi ga koristi i kao antistresor, jer njegov svakodnevni unos podiže energiju i potpomaže kod svih stanja iscrpljenosti i premora.Sve informacije o Jadrankinoj otopini,  možete potražiti na službenoj web stranici: www.jadrankinaotopina.com

Na vaša dodatna pitanja o Jadrankinoj otopini odgovara stručni liječnički tim, a možete ih uputiti na službeni e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.