Najdoktori iz Varaždinske županije na prijemu kod župana Čačića

Najdoktori iz Varaždinske županije na prijemu kod župana Čačića

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić jučer je priredio prijem za nabolje doktore iz Varaždinske županije po izboru pacijenata na portalu Najdoktor.

Među najboljima u Hrvatskoj je devetero doktora iz Varaždinske županije, po čemu smo vodeća županija u odnosu na broj stanovnika i broj liječnika. Na prijemu su bili najdoktori dr. Ivana Risek, dr. Boris Dokuzović, dr. Hrvoje Brijačak i dr. Aleksandar Jukić (ginekolozi), dr. Sanja Škudar-Popović (obiteljska liječnica) i dr. Ljiljana Peharda-Ivić (stomatolog), dok su se zbog obveza ispričali dr. Dubravka Dvoršćak (endokrinolog), dr. Damir Roki (oralni kirurg) i dr. Domagoj Butigan (otorinolaringolog). 

- Čestitam vam u ime svih građanki i građana Varaždinske županije. Vaša ljudskost, empatija pretvorena u požrtvovnost i visoka razina profesionalnosti doveli su do ovakvih rezultata. Ponosni smo što je ove godine među najboljim doktorima dvoje više nego prošle godine, kao i na činjenicu da su pacijenti izabrali najbolje iz svih sektora, iz primarne i sekundarne zdravstvene zaštite te iz privatnog sektora. U Županiji pokušavamo činiti što možemo, te se ove godine u zdravstvo ulaže koliko nije ulagano zadnjih 50 godina. Pokrenuli smo projekte vrijedne 450 milijuna kuna, ulažemo u objekte i opremu, a dajemo šansu za dodatno obrazovanje liječnika. Međutim, bez kvalitete i iznimne osobnosti naših liječnika ne bismo imali ovakve rezultate. Zato još jednom čestitam svim najdoktorima iz naše županije, kao i svim ostalim najdoktorima u Hrvatskoj – istaknuo je župan Čačić.

U ime najdoktora obratila se dr. Ivana Risek, pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice Varaždin. - Zahvaljujem gospodinu Čačiću na ovom prekrasnom prijemu, a isto tako zahvaljujem svim pacijenticama i pacijentima na priznanju koje nam puno znači. Svima nama ovo je poticaj da nastavimo raditi još bolje i nadam se da će nas iduće godine biti još više na ovoj prestižnoj listi – rekla je dr. Risek.

Obiteljska liječnica dr. Sanja Škudar-Popović je otkrila da u životu nije željela raditi ništa drugo osim medicine, a odgovorila je i na pitanje novinara koje su kvalitete najdoktora. - Doktor treba imati empatiju za pacijente, saslušati ih i vjerovati im što govore, a uz to, naravno, mora biti stručan – bila je kratka i jasna dr. Škudar-Popović.

Župan Čačić je najdoktorima zahvalio i prigodnim poklonima.
Na prijemu su bili i zamjenik župana Robert Vugrin, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat, ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić i ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec.

Foto:Mateja Rak

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.