Rezultati istraživanja Biljnog koncentrata bogatog jodom "Jadrankina otopina" u liječenju bolesti štitnjače potvrdili vrhunsku djelotvornost

jadrankina otpopina

Provedeno je istraživanje o učinkovitosti pripravka Biljni koncentrat bogat jodom - Jadrankina otopina, u liječenju bolesti štitnjače, a rezultati su potvrdili vrhunsku djelotvornost. Tvrtka JadroMel iz Križevaca, na čelu s Jadrankom Vrhovec, ovih dana predstavlja je rezultate istraživanja „Učinkovitost pripravka iz linije brenda Jadrankina otopina - Biljni koncentrat bogat jodom u liječenju bolesti štitnjače“, koje je sprovela doc.dr.sc. Gordana Bujišić.

Biljni koncentrat bogat jodom - Jadrankina otopina, proizvod je bogat esencijalnim mineralom joda, te je također i prvi u nizu prirodnih dodataka prehrani koje je u nešto više od godine dana na hrvatsko tržište plasirala tvrtka JadroMel iz Križevaca.

-Naš biljni koncentrat bogat jodom sadrži jod iz morskih algi, dakle, potpuno je prirodan i sadrži prijeko potreban kalijev jodid za štitnjaču. Brend Jadrankina otopina na tržištu je više od dvije godine, a u zadnjih godinu dana potražnja i proizvodnja je značajno povećana baš po pitanju Biljnog koncentrata bogatog jodom, a proizvodu su dodani i drugi dodaci prehrani objedinjeni pod prepoznatljivim nazivom Jadrankina otopina“ - naglašava Jadranka Vrhovec, kreatorica Biljnog koncentrata i svih proizvoda Jadrankine otopine. - Zbog velikog uzleta u potražnji naše otopine, Biljnog koncentrata bogatog jodom i širenja na međunarodna tržišta, željeli smo sprovesti i veće istraživanje o učinkovitosti naše otopine bogate jodom u liječenju bolesti štitnjače.

Biljni koncentrat bogat jodom – Jadrankina otopina, prešao i granice Lijepe naše

Istraživanje je provedeno na uzorku od 64 ispitanice koje su popunile detaljni anketni upitnik i dostavile doc.dr.sc. Gordani Bujišić i kliničke i laboratorijske nalaze iz vremena prije početka uzimanja Jadrankine otopine, te nakon uzimanja naše otopine. Anketni upitnik je obradio i socio-demografske podatke korisnica otopine, ispitao njihova subjektivna iskustvima s našom otopinom, a uz to, sproveli smo i dodatnu anketu u kojoj je sudjelovalo čak 1200 ispitanica - dodaje Jadranka Vrhovec, čiji je Biljni koncentrat bogat jodom – Jadrankina otopina, prešao i granice Lijepe naše, te se tako već može kupiti u susjednoj Sloveniji, a uskoro stiže u Njemačku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu. Valja svakako naglasiti i zanimljivost da je proizvod Biljni koncentrat bogat jodom – Jadrankina otopina, upravo predstavljen u prestižnom diplomatskom magazinu „Diplomacy&Commerce“, a Jadranka Vrhovec posebno je istaknuta kao uspješna hrvatska poduzetnica koja širi svoj posao izvan domaćih granica.

 

Čak 76.6% Iispitanica ocijenilo da im je Jadrankina otopina pomogla iznad očekivanja

- Većina ispitanica koje su sudjelovale u istraživanju je starosti od 30 do 40 godina (56%), 49,2% je visoko-obrazovanih osoba, a 68.6% ispitanica je zaposleno. Najčešći razlog korištenja Jadrankine otopine su bolesti štitnjače, hipotireoza u 73,4%, a hipertireoza 7,8%. Ukupno 98.5% ispitanica ocijenilo je učinkovitost Jadrankine otopine ocjenom 4 i 5, od toga je čak 76.6%  ocijenilo da im je Jadrankina otopina pomogla iznad očekivanja. Istodobno, niti jedna ispitanica nije navela nezadovoljstvo pripravkom. Najvažniji rezultati istraživanja svakako su dobiveni komparacijom rezultata razine TSH i T4 u krvi prije i nakon korištenja pripravka – dobiven je statistički značajan pad vrijednosti hormona TSH nakon primjene Jadrankine otopine i porast FT3 i FT4 hormona u sredinu i iznad referentnih vrijednosti, uspoređujući nalaze od početka dijagnoze - objašnjava doc.dr.sc. Gordana Bujišić.

- Provedeno istraživanje učinkovitosti tog jedinstvenog pripravka na bazi joda u liječenju bolesti štitnjače potvrdilo je postavljenu hipotezu prema kojoj redovito uzimanje pripravka dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja ispitanica. Rezultati istraživanja pokazali su ne samo da su ispitanice subjektivno zadovoljne djelovanjem Bilnog koncentarata bogatog jodom - Jadrankine otopine, nego je metodom korelacije dokazana statistički značajna povezanost korištenja preparata i smanjenja razine hormona TSH u krvi i posljedičnog poboljšanja kliničke slike (smanjenje ili potpuni nestanak čvorića na štitnjači te povlačenje simptoma hipotireoze).  

Rezultat istraživanja predstavljaju izvrstan temelj za longitudinalnu studiju koja će biti provedena na većem uzorku, u kontroliranim uvjetima i uz praćenje većeg broja parametara. Namjera nam je uključiti veći broj osoba koje koriste proizvode brenda Jadrankina otopina iz drugih razloga, ne samo kod bolesti štitnjače. Osim laboratorijskih nalaza u longitudinalnoj studiji pratit ćemo i kliničke nalaze ispitanika. Na kraju, mišljenja smo da je to istraživanje bilo višestruki izazov. Naime, unatoč dobro poznatoj činjenici o važnosti joda za očuvanje zdravlja te utjecaju jodnog deficita na razvoj različitih bolesti, gotovo da nema istraživanja u Hrvatskoj, a rijetko i u svijetu, koja su proučavala utjecaj joda na zdravlje i bolesti. Dodatni izazov bio je baviti se preparatom koji spada u tzv. alternativne pripravke jer i dalje postoje brojne predrasude napose u medicinskoj javnosti - istaknula je nakon objave rezultata istraživanja doc.dr.sc. Gordana Bujišić.

Podsjetimo, esencijalni mineral jod, dokazano je, od iznimne važnosti za žensko reproduktivno zdravlje, te je on u mnogobrojnim međunarodnim znanstvenim istraživanjima potvrđen kao univerzalno primjenjiv u pomoći pri prevenciji, ali i kao podrška u oporavku od brojnih zdravstvenih teškoća poput bolesti štitnjače, policističnih jajnika, karcinoma dojke, karcinoma grlića maternice, HPV virusa i drugih srodnih bolesti. Također, uz redoviti unos joda, žene često mogu riješiti probleme s izostancima ovulacije, ali i neplodnost. Nedostatak joda usko je povezan i s mentalnom retardacijom djece.

Radi njegove rijetkosti u tlu, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije nedostatak joda ugrožava oko 2 milijarde ljudi u svijetu, a 20% njih su stanovnici Europe i žene! U proteklih 15 godina došlo je do značajnog porasta broja novooboljelih od karcinoma štitnjače, pri čemu čak 80 % novooboljelih čine žene. Više o Biljnom koncentratu bogatom jodom i ostalim proizvodima Brenda Jadrankina otopina potražite na: www.jadrankinaotopina.com

Foto: Nikola Zoko i arhiva JadroMel

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.