Dnevna bolnica u Zagvozdu omogućit će novu kvalitetu života ljudima koji žive u Dalmatinskoj zagori

Dnevna bolnica u Zagvozdu omogućit će novu kvalitetu života ljudima koji žive u Dalmatinskoj zagori

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Zagvozdu sudjelovao na svečanosti otvorenja Podružnice Kliničkog bolničkog centra Split i uručio ugovore o sufinanciranju prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice i Programu podrške brdsko-planinskim područjima načelniku Općine Zagvozd gradonačelnicima i načelnicima iz Splitsko-dalmatinske županije.

Tom je prigodom istaknuo želju Vlade da se Hrvatska zaista ravnomjerno regionalno razvija, da se smanjuju nejednakosti i da što veći broj usluga bude blizu ljudima kojima je to najpotrebnije. 

„Ova podružnica KBC-a Split za sve vas ovdje u Zagvozdupredstavlja novu kvalitetu života“, poručio je premijer Plenković i dodao kako se radi o projektu ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna. 

Sljedeći cilj – potpuna prometna integriranost 

Posebno je naglasio da je za ovaj kraj napravljeno nekoliko bitnih iskoraka, među kojima je i besplatna tunelarina u tunelu Sveti Ilija, a ostaje riješiti spojnu cestu od Zagvozda prema Imotskom i prema granici čime bi se omogućila potpuna prometna integriranost. 

„Mislimo o razvoju komunalne, gospodarske i socijalne infrastrukture, a uručenje ugovora koje je priredilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, bit će vam  dodatni zamah za sve vaše aktivnosti“, kazao je predsjednik Vlade.
 
Dodao je i da je novim Zakonom o financiranju lokalne i područne samouprave većina ovih jedinica prošla je jako dobro u smislu povećanja izvornih prihoda.

U tom je kontekstu podsjetio i na nedavnu odluku Vlade kojom je Imotskom omogućeno da financijski prodiše, otpisom 34 milijuna kuna duga. 

„I konkretno i projektno i financijski, a iznad svega, lokal patriotizmom za mnoge od nas, nastavit ćemo se angažirati za ovaj lijepi kutak domovine nam Dalmacije i Splitsko-dalmatinske županije“, poručio je na kraju svoga obraćanja predsjednik Vlade. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.