Ulažemo u tehnološki napredak hrvatske medicine kako bi brojni pacijenti dobili još kvalitetniju uslugu

Ulažemo u tehnološki napredak hrvatske medicine kako bi brojni pacijenti dobili još kvalitetniju uslugu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas na predstavljanju robotskoga sustava u Nacionalnom centru za robotsku kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, koji je započeo s radom prije tri tjedna. 

Tom je prigodom predsjednik Vlade istaknuo kako danas svjedočimo još jednom velikom tehnološkom unaprjeđenju hrvatske medicine.
 
''Nacionalni centar za robotsku kirurgiju omogućuje da brojni pacijenti dobiju još kvalitetniju uslugu od svih vas koji već dugi niz godina svakoga dana dokazujete izvrsnost hrvatske medicine i hrvatskog zdravstva'', rekao je premijer. 
 
Izrazio je posebno zadovoljstvo time što je iznos od 12 milijuna kuna, koliko je koštao robotski sustav, financiran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.
 
''Ova sredstva su tu zahvaljujući našem članstvu u EU, zahvaljujući politici Vlade RH, Ministarstvu zdravstva i dobroj suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, čime unapređujemo sposobnost, kvalitetu i tehnološki napredak brojnih hrvatskih bolnica, pa tako i KBC-a Zagreb. To je samo dio ulaganja koja smo u mandatu naše Vlade do sada učinili, a to ćemo činiti i u budućnosti.''
 
Premijer Plenković izrazio je uvjerenje da će temeljem ovog primjera nastati ideje i za nova ulaganja, poručivši kako će Vlada RH i dalje pratiti potrebe zdravstva i napore koji se ulažu.
 
Osvrnuo se također i na nedavni uspješno obavljen medicinski zahvat razdvajanja sijamskih blizanki,  zahvalivši pritom prof. Tomislavu Luetiću i njegovom timu na tom ''fascinantnom događaju koji je dokaz snage i sposobnosti KBC-a Zagreb''. 
 
Nakon predstavljanja sustava robotske kirurgije, predsjednik Vlade i ministar zdravstva zajedno s predstavnicima KBC-a Zagreb obišli su jednu od operacijskih sala u OP bloku Klinike za urologiju, a potom su se susreli i razgovarali s liječnicima i sestrama koji su bili dio tima prof. Luetića. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.