Klinici za dječje bolesti u Zagrebu dostavljen novi kirurški instrumentarij

Klinici za dječje bolesti u Zagrebu dostavljen novi kirurški instrumentarij

Klinici za dječje bolesti Zagreb dostavljen je kirurški instrumentarij kupljen novcem prikupljenim na donatorskoj večeri Zaklade Vatreno srce, putem koje hrvatska nogometna reprezentacija već godinama pomaže potrebitoj djeci. Kirurški instrumentarij je u ime Klinike za dječju kirurgiju preuzeo predstojnik Klinike doc. dr. sc. Stjepan Višnjić.

Sredstva su prikupljena na donatorskoj večeri Zaklade Vatreno srce, 13. studenoga 2018. godine, koju su podržali brojni prijatelji reprezentacije, kompanije i osobe iz javnog života, kao i građani Hrvatske koji su zvali humanitarni broj telefona. Hrvatski nogometni reprezentativci tako su na donatorskoj večeri Zaklade u samo sat vremena primili više od 70 tisuća poziva.

Ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb, prof. dr. sc. Goran Roić zahvalio se svima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za novi kirurški instrumentarij. „Ovakve donacije uvelike nam pomažu da radimo svoj posao, koji je za nas puno više od posla. Pomaganje ljudima je ono što nas čini sretnima, a ovi divni ljudi, koji su sudjelovali u ovoj donaciji na bilo koji način, čine nas još sretnijima. Zahvaljujem svima na pomoći.“

Putem Zaklade Vatreno srce hrvatska nogometna reprezentacija već godinama pomaže potrebitoj djeci. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici, predsjednik Zaklade Vatreno srce prof dr. sc. Josip Paladino, dopredsjednik, prim. dr. Zoran Bahtijarević i prof. dr. sc. Boris Nemec.

 „Donatorska večer još je jedan humanitarni potez naših reprezentativaca kojom su pokazali svoje veliko srce. Zaklada već dugi niz godina sustavno radi na tome kako bi pomoć došla na adrese onih kojima je najpotrebnija i većinu svojih donacija namjenjuje potrebama liječenja najmlađih, kao i razvoju njihovih talenata“ - rekao je prof. dr. sc. Josip Paladino, predsjednik Zaklade Vatreno srce.

U ožujku je donacija uručena i akciji Korak u život, kojom su osigurane četiri petogodišnje stipendije za fakultetsko obrazovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Zaklada Vatreno srce nastavit će djelovati u organizaciji daljnjih akcija i donacija tamo gdje se prepozna potreba, a već u listopadu uoči utakmice s Mađarskom, organizirat će se nova akcija na kojoj će se prikupljati sredstva za Dječju bolnicu Kantrida i akciju Korak u život.

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.