Međunarodni dan žena s ''Utjecajnim hrvatskim ženama''- 26 dobitnica iz 11 zemalja primit će prestižne nagrade ''Utjecajne hrvatske žene'' i ''Buduće liderice 2024."

Međunarodni dan žena s ''Utjecajnim hrvatskim ženama''- 26 dobitnica iz 11 zemalja primit će prestižne nagrade ''Utjecajne hrvatske žene'' i ''Buduće liderice 2024."

Croatian Women’s Network™/Mreža hrvatskih žena, 8. ožujka, 2024. u Matis Absolute Loungeu (Trg Stjepana Radiċa 3), od 8 sati i 30 minuta organizira sedmu međunarodnu konferenciju ''Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!'Isti dan od 19 sati  dodjeljuje prestižne nagrade  ''Utjecajne hrvatske žene'' i ''Buduće liderice'' u hotelu Sheraton (Ul. kneza Borne) 2 od 19 sati.

O položaju žena u politici i na tržištu rada, ženskom poduzetništvu, rodnoj ravnoteži i društvenoj pravednosti te ženskoj ulozi u očuvanju hrvatskog identiteta na konferenciji će govoriti mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici.

Hrvatska se, kao i ostale države članice do sredine 2026. obvezala na povećanje udjela žena na upravljačkim položajima. Kako će se Direktiva Europske unije odraziti na hrvatske poduzetnice, s obzirom na izrazitu podzastupljenost žena na rukovodećim položajima u RH i  kakva je praksa u ostalim Unijinim članicama? O temi, kojom otvaramo konferenciju govore Željana Zovko, zastupnica u Europskom Parlamentu, Nataša Novaković, direktorica za ESG, Hrvatska udruga poslodavaca,  dobitnice nagrada ''Utjecajne hrvatske žene'' Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru i predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora i Katherine Sredl, Loyola University Chicago, Quinlan School of Business (SAD).

Na konferenciji sudjeluju i dobitnice nagrada iz Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država.

Istoga dana, 8. ožujka, s početkom u 19 sati održat će se dodjela nagrade ''Utjecajne hrvatske žene'' i ''Buduće liderice'' u hotelu Sheraton.

Buenos Aires, Argentina & Zagreb, Republika Hrvatska, 28. studeni, 2023. godine – Croatian Women’s Network™/Mreža Hrvatskih Žena objavljuje 24 dobitnice nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i dvije dobitnice nagrade Future Leader Award/Buduća liderica, koje će im biti dodijeljene na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu. Ove godine nagrade Mreža objavljuje u Buenos Airesu, u Argentini na prvoj konferenciji Mreže hrvatskih žena Latinske Amerike, CROactivas®.

‘’Najiskrenije čestitamo novim dobitnicama i nominiranima i zahvaljujemo svima koji su odvojili vrijeme da nominiraju istaknute žene“, rekla je Caroline Spivak, osnivačica Croatian Women’s Network™/Mreže Hrvatskih Žena i utemeljiteljica nagrada Utjecajne hrvatske žene i Buduće liderice. ‘’Ove smo godine primili rekordan broj nominacija, čak 156 iz 15 zemalja. Prvi put u povijesti dodjele nagrada 15 nominacija pristiglo je od naših prijašnjih dobitnica. “Rastući globalni interes za naše nagrade i Mrežu potvrđuje da smo na dobrom putu i jača našu misiju umrežavanja i priznavanja postignuća hrvatskih žena u cijelome svijetu,” istaknula je Spivak. Od 156 nominiranih izabrano je 26 dobitnica iz 11 zemalja: Argentine, Australije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Čilea, Hrvatske, Mađarske, Srbije, Ujedinjenog Kraljevstva i Ujedinjenih Američkih Država. Od početne 2016. godine do danas, Mreža je uručila 165 nagrada, a primila 550 nominacija.

Nagrada Utjecajne hrvatske žene prepoznaje vodstvo, inovativnost i društveni utjecaj žena hrvatskog podrijetla, a bit će uručena dvadeset četirima istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Nagrada Buduća liderica dodjeljuje se poduzetnim mladim
djevojkama u dobi od 16 to 25 godina koje pokazuju izniman talent i vodstvo, a ove godine naše dvije dobitnice dolaze iz Hrvatske. Cijeli popis dobitnica nagrada Croatian Women of Influence Award/Utjecajne hrvatske žene i Future Leader Award/Buduće liderice možete vidjeti na našoj mrežnoj stranici: https://croatianwomensnetwork.org/cwoi-awards/cwoi-2024.

Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!’’ na svečanoj večeri, 8. ožujka, 2024. godine u Zagrebu, u povodu Međunarodnog dana žena. Croatian Women’s Network™ / Mreža hrvatskih žena / Red de Mujeres Croatas platforma je koja pomaže napredovanju i osnaživanju žena. Mreža priznanjima „Utjecajne hrvatske žene” i „Buduće liderice” povezuje ugledne žene hrvatskog podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe naraštaje i pomogli im u ostvarivanju njihova potencijala. Više informacija možete pronaći na mrežnim stranicama www.CroatianWomensNetwork.org i @CWNLeaders.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.