Komedija "Privatni životi" oduševila bečku publiku

Komedija "Privatni životi" oduševila bečku publiku

Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca izvelo je 13. listopada u renomiranom kazalištu Akzent u Beču predstavu "Privatni životi" (Private Lives) Noëla Cowarda. Ova urnebesna komedija prati dva bračna para, Elyota i Sybil Chase, te Amandu i Victora Prynnea, koji se slučajno sretnu na medenom mjesecu na Azurnoj obali. Zaplet se razvija kada se Elyot i Amanda, bivši supružnici razvedeni već pet godina, ponovno sretnu i otkriju da njihova strast nije izblijedjela.

Predstava je adaptirana za hrvatsku publiku u prijevodu Miše Grundlera i režiji te tekstualnoj adaptaciji Hrvoja Korbara. Glavne uloge tumače Vladimir Andrić kao Elyot, Katarina Baban kao Sybil i Martina Stjepanović Meter kao Amanda. Baban i Stjepanović Meter su istaknute televizijske zvijezde, poznate po svojim izvanrednim izvedbama. Vedran Dakić, aktualni je dobitnik nagrade hrvatskog glumišta za glavnu mušku ulogu u drami, tumači ulogu vrckavog Victora, čime je dodatno naglašen njegov talent i za komediju.

Vladimir Andrić, relativno novi, vrlo ambiciozni ravnatelj Gradskog kazališta Joza Ivakić iz Vinkovaca, bečkoj je publici predstavio još jednu sjajnu predstavu. Prisjećamo se i ranijih izvedbi, poput one "Tene," koja je briljirala pred publikom u Beču, a koju je njegov prethodnik Zdenko Rečić doveo u kazalište Akzent.

Organizator ove izvedbe je Kulturno i sportsko društvo "Zagreb" u Beču, zahvaljujući podršci Radničke Komore grada Beča (AK Wien), čime se naglašava važnost kulturne povezanosti između Hrvatske i dijaspore. Kombinacija britanskog humora i vrhunske glumačke izvedbe bila je iznimno dobro prihvaćena od strane bečke publike, koja je uživala u ovoj klasičnoj komediji o ljubavi, preljubu i strasti.

Vrijedno je istaknuti da Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca, uz pomoć Ministarstva Kulture Republike Hrvatske, ponovo u Akzentu gostuje 1. prosinca, u 15,30 sati. s bezvremenskim mjuziklom za djecu "Crvenkapica," čime se dodatno obogaćuje kulturna ponuda u Beču u predblagdansko doba, namijenjena najmlađim naraštajima.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.