Ministar Banožić na dodjeli priznanja „Veliko zlatno srce“

Ministar Banožić na dodjeli priznanja „Veliko zlatno srce“

Ministar obrane Mario Banožić ujedno izaslanik predsjednika Vlade RH sudjelovao je u petak, 9. listopada 2020. godine na dodjeli 8. priznanja „Veliko zlatno srce“.Priznanje potpredsjedniku Vlade RH i ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu u Zagrebu dodijelila je Udruga branitelja Domovinskog rata „Zagrebački velesajam“, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata u suradnji s drugim udrugama i organizacijama proizašlih iz Domovinskog rata za izniman doprinos u stvaranju slobode i samostalne Republike Hrvatske, očuvanju i širenju istine o Domovinskom ratu. 

Čestitavši dosadašnjim dobitnicima „Velikog zlatnog srca“ i sadašnjem dobitniku ministru Medvedu, ministar Banožić je istaknuo kako danas priznanje dobiva čovjek za kojeg su branitelji i Domovina svetinja što je nebrojeno puta svojim djelovanjem pokazao.

„Kao ministar učinio je mnogo za hrvatske branitelje, da se svi oni osjećaju kao dio jedne velike obitelji“, a kao čovjek visokih moralnih načela, vjeruje i živi ono za što su se on i svi hrvatski branitelji borili i žrtvovali“, rekao je ministar Banožić naglasivši kako ministar Medved i Vlada imaju isti cilj, boriti se kako bi vrijednosti i uspomene na sve poginule branitelje postale dio srca mlade Hrvatske za one koji dolaze. Ovogodišnji dobitnik priznanja ministar Tomo Medved tom prigodom zahvalio je na priznanju istaknuvši: “Puno nagrada sam u životu primio, ali ovo je jedno od najdražih priznanja upravo zato što ga primam od hrvatskih branitelja, od ljudi koji su prošli Domovinski rat, koji razumiju te emocije i prepoznaju napore i sve što radimo u Ministarstvu hrvatskih branitelja“, rekao je ministar Medved i posebno zahvalio predsjedniku Udruge Željku Baći, kao i svim članovima Udruge i hrvatskim braniteljima koji su prepoznali njegov rad.

“Ova nagrada je i obveza za ulaganje daljnjih napora i osmišljavanje mjera za što kvalitetniju potporu i skrb o stradalnicima Domovinskog rata, uz poziv da zajedno nastavimo ustrajno raditi na tome kao i do sada, da se nikada ne umorimo davati se za Hrvatsku i nikada ne zaboravimo naše prijatelje koji su svoje živote položili za slobodu koju danas imamo“, poručio je Medved.

Foto: MORH/F. Klen.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.