Veliki međunarodni aeromiting na varaždinskom aerodromu

Veliki međunarodni aeromiting na varaždinskom aerodromu

 Atraktivan program uz Rafale i Krila Oluje

Atraktivni program ovogodišnjeg CIAV-a, velikog međunarodnog aeromitinga, koji će biti održan na varaždinskom aerodromu ove subote i nedjelje, 13. i 14.  srpnja, preletima iznad Varaždina najavit će akro grupa Krila Oluje i borbenih zrakoplova Rafale već u petak poslijepodne.

-U tijeku su i posljednje pripreme za ovu međunarodnu zrakoplovnu priredbu, najveći aeromiting u Republici Hrvatskoj. Atraktivni program ovogodišnjeg CIAV-a najavit će već u petak poslijepodne preleti Rafalea i akrobatske grupe Krila Oluje, koji će na mitingu nastupiti u punoj formaciji. Program na varaždinskom aerodromu započet će već od 10 sati, kada će posjetitelji moći razledati veliki taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske u čak šest velikih šatora. Službeno otvorenje ove atraktivne međunarodne priredbe, koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, bit će u 13 sati, kada će na aerodrom sletjeti padobranci koji će na pozornicu donijeti zastave zemalja sudionica ovogodišnjeg CIAV-a. Potom će uslijediti atraktivni letački program u kojem će sudjelovati dva zrakoplova Rafale, koji će na varaždinskom nebu izvesti uzbudljiv petnaestominutni program. S nestrpljenjem očekujemo i nastup naše akro grupe Krila Oluje, čiji će program trajati više od 20 minuta. U subotu poslijepodne vrhunsku letačku predstavu imat će i Zoltan Veres, akrobatski prvak iz Mađarske, koji je prošle godine svojim vještinama oduševio publiku na aeromitingu u Varaždinu. U letačkom programu publika će imati priliku na varaždinskom nebu vidjeti i školsko - borbeni zrakoplov Galeb G-2, zatim MIG - 15, popularni „Fagot“ koji će doletjeti iz Poljske, a u programu će ove godine sudjelovati i Slovensko ratno zrakoplovstvo sa zrakoplovima PC - 6 Porter i PC - 9 M. Ove ćemo godine, po prvi puta, ugostiti i Red Bull flotu iz Salzburga, u kojoj će biti dva zrakoplova Alpha Jet ali i bombarder iz Drugog svjetskog rata - B-25 Mitchell. Posjetitelji ove međunarodne priredbe moći će vidjeti i helikoptere Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - Black Hawk i Kiowa Warrior, te helikoptere Bell 206 i 2012 Ministarstva unutranjih poslova. Publika će imati priliku vidjeti i Antonov AN2, a posebno atraktivni će biti i helikopterski desant pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko. Vjerujem da će posjetitelji našeg aeromitinga ponovo uživati u spektakularnim nastupima na varaždinskom nebu, ali i u bogatom i raznovrsnom programu koji smo pripremili na varaždinskom aerodromu - istaknuo je Robert Mišak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Dinamičan program CIAV-a

Uz cjelodnevni program na varaždinskom aerodromu organizatori iz Aerokluba Varaždin pobrinuli su se i za atraktivne zabavne sadržaje pa će na aerodromu već u petak navečer biti organiziran veliki techno workout party, u subotu koncert grupa - Brkovi i Vatrogasci, a i nedjelju navečer i koncert - Kumova.

-I na ovogodišnjem CIAV-u našim ćemo posjetiteljima ponuditi bogatu ugostiteljsku ponudu, a za sve posjetitelje smo osigurali i dovoljno besplatnih parkirnih mjesta. Vrijeme će ovog vikenda biti idealno za ovakvu zrakoplovnu priredbu, stoga pozivam sve da dođu na varaždinski aerodrom i da uživaju u dinamičnom i atraktivnom programu CIAV-a, najveće zrakoplovne priredbe u ovom dijelu Europe - poručio je predsjednik varaždinskog Aerokluba.

Dnevna ulaznica - 14 eura

Ulaznice za ovu međunarodnu zrakoplovnu priredbu dostupne u pretprodaji na aplikaciji CoreEvent. Cijena dnevne ulaznice za odrasle je 14 eura, VIP ulaznica, u koju je uključen i toplo - hladni buffet i piće dobrodošlice, dostupna je po cijeni od 80 eura, djeca do 12 godina neće plaćati ulaznicu za ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu, a spoterske ulaznice koštat će 45 eura. Ulaznice će biti u prodaji i na varaždinskom aerodromu u sobotu i nedjelju od 9 sati.  

Suorganizatori ovogodišnjeg CIAV-a su Grad Varaždin i Varaždinska županija, a ova atraktivna zrakoplovna priredba bit će organizirana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te Ministarstva obrane, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Ministarstva turizma.

Sve informacije o CIAV-u 2024. dostupne su na internetskoj stranici - airshowcroatia.net. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.