Trailer za plesni program Ansambla LADO - Premijernim spotom LADO poziva na Plesni koncert

Trailer za plesni program Ansambla LADO -  Premijernim spotom LADO poziva na Plesni koncert

Ansambl LADO predstavio je novi promotivni spot, kojim publiku poziva na svoj Plesni koncert. Trailer plesnog programa Ansambla LADO ističe jedinstvenost i raznolikost hrvatske plesne, glazbene i odjevne baštine. Premijera spota je 23. svibnja u 12 sati, na službenom Ladovom YouTube kanalu. Radi se o drugom spotu iz serije LADO 75, nakon najave Korizmenog koncerta, kojom se proslavlja 75. obljetnica jedinog nacionalnog profesionalnog folklornog ansambla.

 Plesni koncert Ansambla LADO izvodi se tijekom proljetne i ljetne sezone, a donosi antologijske i obnovljene koreografije. „Podravski svati“, „Ej, sviraj Pavo“ i „Linđo“ publici su prepoznatljivi svojim elementima i simbolima kroz ples i narodno ruho, a umjetnici Ansambla LADO interpretirali su ih još jednom i to u mističnom i avangardnom prostoru Stare gradske vijećnice na zagrebačkom Gornjem Gradu. Dugoj povijesti Ansambla, odana je počast kroz segment i nošnju iz koreografije „Ladarke“. Spot koreografije i poznate umjetnike donosi u suvremenoj perspektivi, vjerno prateći temeljne plesne i estetske postulate koji su desetljećima njegovani u Ansamblu LADO. Spot je režirao Frane Pamić, kojemu je ovo treća suradnja s Ladom: „Ovaj spot pokazuje kako se bezvremena i bogata baština može dinamično uklopiti u suvremeni kontekst, stvarajući most između prošlosti i budućnosti. Koliko kontrast između tradicije i misterioznog ambijenta može dodati novu dimenziju interpretaciji Ansambla LADO. Spot je pun dinamičnih kadrova koji odražavaju ljepotu, snagu i vitalnost Lada, ističući svu uzbudljivost i relevantnost tradicije u današnjem svijetu“.

 Ansambl LADO zahvaljuje se Gradu Zagrebu na pomoći u realizaciju ovog projekta i mogućnosti da među rijetkima stvara umjetnost u impresivnom ambijentu Stare gradske vijećnice – Skupštine Grada Zagreba. Plesni koncert Ansambla LADO očekuje nas 26. i 27. svibnja u KD Vatroslava Lisinskog, 29. svibnja u Virovitici, 4. lipnja u Petrinji, 14. lipnja u Novalji i 16. lipnja u Ninu.

 Spot je dostupan na linku:

 https://youtu.be/W3Pq4phIJKU

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.