Labin - Rabac: Kakva dobra kombinacija vrhunske turističke industrije i sačuvane povijesno - kulturne i arhitektonske baštine Starog grada Labina!!!

Labin - Rabac: Kakva dobra kombinacija vrhunske turističke industrije i sačuvane povijesno - kulturne i arhitektonske baštine Starog grada Labina!!!
Zbor turističkih novinara HND-a boravio je u dvodnevnom posjetu Labinu i Rapcu, gdje je 2. lipnja održao i svoju godišnju skupštinu. U programu je bio razgled grada Labina, koji se promovira kao "grad kulture, umjetnosti, povijesnih znamenitosti ,baštine"!
Grad je to likovnih umjetnika, poznate ljetne manifestacije "Labin Art Republika". Posjetili smo i Park skulptura - Dubrovu gdje je u tijeku bio Mediteranski kiparski simpozij. Labin je i destinacija OPG-ova poznatih po autohtonoj gastronomiji i lokalnim vinarijama, ulju, medarima i ostalim istarskim delicijama. 
Bili smo oduševljeni - Kakva dobra kombinacija vrhunske turističke industrije i sačuvane povijesno - kulturne i arhitektonske baštine Starog grada Labina!!! Jedinstveni je to primjer kulturno - turističkog odredišta u Hrvatskoj. Labin se smjestio na 400 metara nadmorske visine, pet kilometara udaljen je od popularnog turističkog odredišta na obali - Rabca s predivnim plažama i dugačkim zelenim, cvjetnim šetnicama vijugavo uz more ..
 
Rabac je omiljeno turističko odredište i mnogim stranim gostima, najviše onima iz Njemačke, Slovenije, Austrije, ali sve više je i domaćih gostiju, osobito u cjenovnoj nižoj posezoni. Mi hrvatski turistički novinari članovi Zbora turističkih novinara pri HND, bili smo gosti Turističke zajednice i Grada Labina.  Hotelski kompleks Valamar Sanfior hotell**** s 240 soba pružio nam je gostoprimstvo i ugodan smještaj, s mnogo drugih gostiju tijekom tog produženog vikenda...
Osobito bih pohvalila ljubazno osoblje, uređeni okoliš, ali i vrlo bogatu ponudu doručka! Među osobljem nismo vidjeli one iz dalekih destinacija, osim domaćih iz raznih hrvatskih krajeva, a rekli su nam i da su  "vrlo zadovoljni i poslom, plaćom i uvjetima rada!"
Domaćini su moju primjedbu o "dalekim radnicima" komentirali.. "zasad ih još nema"!?

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.