Peti WineOS festival - Međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja

Peti WineOS festival - Međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja

Manifestacije kao što je 5. WineOS festival - Međunarodni festival vina, delicija i ugodnog življenja snažan su motiv dolaska turista u ovaj dio Hrvatske, istaknuto je na otvorenju tog festivala, na kojem se u petak i subotu u osječkom restoranu "Muzej okusa" predstavlja 75 izlagača. "Slavonija na tom području može puno ponuditi. Imamo sve bolja vina, naši vinari su u zadnjih desetak godina puno radili na edukaciji i ušli u velika ulaganja, što se vidi i po kvaliteti vina koja nude", rekla je na otvorenju festivala pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica. 

"Nadam se da će naši vinari i nadalje sudjelovati u povlačenju sredstava iz te mjere i raditi na daljnjoj edukaciji i organizaciji posla", rekla je Brzica.
Na novinarsko pitanje ima li dovoljno smještajnih kapaciteta na području Slavonije, pomoćnica ministra je rekla kako ih nema dovoljno te kako treba više ulagati u kvalitetan smještaj.
"U Ministarstvu se nadamo da će se, kada je riječ o razvoju turističke ponude u Slavoniji, više ulagati  u kvalitetne smještajne kapacitete jer kontinent Hrvatske ima što ponuditi", poručila je. 
Zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović podsjetio je kako županijska vlast od početka mandata "ima jasan put da je kontinentalni turizam ono na čemu će intenzivno raditi".
Predsjednik Organizacijskog odbora festivala Boris Ocić rekao je kako na festivalu sudjeluje 75 izlagača, uglavnom iz Slavonije i Podunavlja, no da su na njemu i gosti iz Mađarske, Vojvodine, BiH i Makedonije.
Brojne edukativne radionice koje se održavaju u sklopu festivala odavno su popunjene i za njih svake godine vlada veliki interes, istaknuo je Ocić.
Festival je za sve posjetitelje otvoren u petak i subotu, od 15 do 21 sat, a organizatori su udruga Dekanter i Vinoteka Vinita, uz suorganizatora udrugu Graševina Croatica. 

(Hina)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.