U Zagrebu svečano otvoren Ayurveda Balance Health Centar – jedini ayurvedski centar za dijagnostiku i primjenu ayurvedskih znanja u ovom dijelu Europe

U Zagrebu svečano otvoren Ayurveda Balance Health Centar – jedini ayurvedski centar za dijagnostiku i primjenu ayurvedskih znanja u ovom dijelu Europe

Ayurveda Balance Health Centar otvoren je sinoć u središtu Zagreba, u prisustvu mnogobrojnih uzvanika, a centar je, uz direktoricu Tinu Carić, otvorila Jelena Rozga koja je zajedno s njom u sklopu svečanosti prerezala vrpcu na ulazu u centar. Ovo je prvi i jedinstveni ayurvedski centar za dijagnostiku i primjenu ayurvedskih znanja ne samo u Hrvatskoj, već u ovom dijelu Europe koji obuhvaća sve segmente ayurvedskog liječenja, a na jednom mjestu okuplja niz stručnjaka na polju ayurvedske i alopatske medicine te ayurvedske prehrane i yoge. Otvorenjem ovog jedinstvenog ayurvedskog centra, Hrvatska se s Ayurveda Balance Health Centrom svrstala u kategoriju pet najjačih i najznačajnijih ayurvedskih centara u Europi. 

O širećoj popularnosti i svijesti o djelotvornosti i dobrobitima ayurvedskih znanja i tretmana u nas ponajbolje govori i broj uzvanika koji su sinoć požurili na svečano otvorenje centra, a uz Jelenu Rozgu, otvorenju su se pridružili Hamed Bangoura, Krešo i Ana Dolenčić, Ankica Dobrić, Iris Tarbuk, urednica i voditeljica Sandra Križanec, pjevačice Jelena Radan i Meritas koje su ujedno održale mini-koncert, pjevač Edo Maajka sa suprugom Lilah, harfistica Doris Karamatić, glumica Nada Rocco i brojna druga poznata imena iz javnog života Hrvatske; svi su oni već otkrili brojne dobrobiti ove drevne medicine.

Jelena Rozga već je neko vrijeme korisnica ayurvedskih tretmana i terapija, a sada će o njoj nastaviti voditi brigu upravo liječnički tim u centru Tine Carić u kojem je od danas i renomirani Dr. I. Kalyan Chakravarthy, M.D. (Ayurveda), inače specijalist za dubinski proces detoksikacije poznat kao Panchakarma, a ovaj poznati liječnik dolazi iz obitelji uglednih tradicionalnih ayurvedskih liječnika – vaidya. Diplomu ayurvedskog liječnika stekao je na najuglednijem sveučilištu u Indiji, Shri Dharmasthala Ayurveda Medical College. U zagrebački Ayurveda Balance Health Centar stigao je direktno iz najpoznatije ayurvedske klinici u Europi, Maharishi Ayurveda Private Clinic iz Bad Emsa u Njemačkoj, a sinoć se također obratio okupljenim uzvanicima. O dobrobitima ayurvede sinoć je u sklopu svečanog otvorenja govorio i Dr. med. Ivan Vladić, specijalist opće i subspecijalist abdominalne kirurgije s dugogodišnjim iskustvom na zagrebačkom KB Merkur i pionir transplantacijske kirurgije u Hrvatskoj.  

„Otvaranjem novog Centra, ovo golemo bogatstvo ayurvedskog znanja i terapijskih mogućnosti želimo približiti našim ljudima i to u punom smislu riječi. Zato smo se odlučili na otvaranje Ayurveda Balance Health Centra u užurbanom središtu Zagreba, stvarajući na neki način našu oazu tišine i zdravlja u samom srcu grada, u koju mogu bilo kada zakoračiti posjetom našem centru u Preradovićevoj ulici“, naglasila je u sklopu otvorenja Tina Carić, osnivačica i direktorica Ayurveda Balance Health Centra,  pionirka primjene ayurvedskih znanja u Hrvatskoj i na našim prostorima, iza koje je 25 godina aktivnog rada u službi ayurvede.

„Od prve pulsne dijagnostike s vrhunskim ayurvedskim liječnicima, u Ayurveda Balance Health Centru svakom našem klijentu pristupamo individualno. Ayurvedski pristup zdravlju usmjeren je ka vraćanju čovjekove biofiziologije u prvobitno stanje, jer nesklad doša, prema Ayurvedi, rezultira neravnotežom unutar organizma i tijela“, zaključila je Carić, koja očekuje da će u novootvoreni centar pristići mnogi korisnici i iz regije, ali i šire, iz Europe.

Uz cjelovitu uslugu dijagnostike i terapije, u sklopu novootvorenog Ayurveda Balance Health Centra, otvoren je i klupski restoran, jedini ovakve vrste u Hrvatskoj, u kojem se za sve korisnike centra, kao dio ayurvedskih terapija spravljaju svježa organska vegetarijanska i veganska jela, pripremljena prema ayurvedskim načelima. Neka od njih, sinoć su u sklopu otvorenja kušali i svi gosti.

Ayurveda inače velik naglasak stavlja na prevenciju bolesti kroz zdrave životne navike – prilagođenu prehranu koja u terapiji igra važnu ulogu, yogu, meditaciju i relaksaciju. Upravo iz tog razloga, o ayurvedi se često govori kao o drevnoj medicini koja je idealna za stresom opterećen, užurbani život urbanog čovjeka

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.