Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije četiri nova vozila za sanitetski prijevoz

HITNA MEDICINA, ČAČIĆ

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije posjetili su danas župan Varaždinske županije Radimir Čačić te njegov zamjenik Robert Vugrin, a povod posjete bila je primopredaja  četiri nova vozila za sanitetski prijevoz ukupne vrijednosti 1.339.500,00 kuna, od čega je 539,500,00 kuna iz decentraliziranih sredstava, a 800,000,00 kuna iz sredstava Županije. Vozila je prezentirao ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec, a tom prigodom je župan Čačić naglasio kako je Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ''daleko iznad okvira i hrvatskih prosjeka'' po broju specijalizanata, timova i kvalitete vozila u odnosu na svoju veličinu.

- I po broju specijalizanata i po broju timova te po kvaliteti vozila naš Zavod prednjači. Nažalost, u vrijeme recesije, nisu se zanavljala vozila, no proteklih nekoliko godina se to ipak intenzivno radi. I sa sljedećom godinom ćemo dobiti pet novih vozila, ali onih s pogonom na četiri kotača, a to je ipak najskuplja razina vozila, vozila koja će služiti za hitnu pomoć. Mi ćemo doći u poziciju da će sva vozila biti ispod deset godina starosti. Ona u hitnoj će biti  potpuno nova, što se tiče vozila hitne pomoći, tamo nijedno vozilo neće biti starije od pet godina, i time mi završavamo ciklus ulaganja. Vozila su svake godine sve bolje opremljena i to je odlično i za djelatnike i za pacijente. Inače, želim istaknuti kako ne postoji nikakav standard koliko specijalista sami Zavodi trebaju imati.Spomenimo kako je recimo prije četiri godine u Hrvatskoj bilo ukupno devet specijalizanata za hitnu pomoć, a od toga čak pet u Varaždinu. Mi smo sami sebi odredili standarde. I tako treba biti u budućnosti i toga se treba držati – rekao je župan Čačić.

Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec je naznačio kako su vozila opremljena po svim suvremenim propisima i standardima.-Vozila će inače biti raspoređena u sve četiri ispostave, Varaždin, Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.Kada se nova vozila uvedu u promet, izlučiti će se iz upotrebe četiri najlošija vozila. Naglašavam kako Zavod ima 15,5 timova sanitetskog prijevoza, a to znači 31 vozilo, 31 vozača i 16 medicinskih tehničara/sestara – zaključio je Mladen Smoljanec. Primopredaji vozila nazočio je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda Vladimir Kozjak.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.