Kerameikonova galerija K10, Varaždin predstavlja "Svečanost svjetla" - otvorenje izložbe 27. studenoga

željka bračko svjetlost

Kerameikonov izložbeni program CERAMICA MULTIPLEX 2021: ciklus KERAMEIKON & prijatelji, ovom porigodom predstavlja izložbu Svečanost svjetla. To je naslov tematske, međunarodne, žirirane izložbe, uz početak Adventa, članova i prijatelja KERAMEIKON-a koja se otvara 27. studenoga u Galeriji K10 u Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu u izlozima i ostaje otvorena do  6. siječnja 2022.                                

Izlažu: Helena Angelski (SLO), Sandra Ban (HR), Štefanija Baranašić (HR), Nada Benc Štuka (HR), Željka Bračko (HR) - na poziv, Smiljana Brezovec Meštrić (HR), Sapana Gandharb (NEPAL-SLO), Tatjana Gomboc Jerman (SLO), Radovan Gregorčič (SLO), Ana Hanzel (SLO), Gordana Labaš (HR), Darinka Lapajne (SLO), Mirjana Marenić (HR), Vlasta Pastuović Aleksić (HR), Nikolina Rodić Grgac (HR), Nataša Sikora (HR), Sanja Stani (HR), Zdenko Šlibar (HR) i Klaudia Vukman (HR)

Organizator izložbe: KERAMEIKON-HKU, Hrvatsko keramičarsko udruženje, Varaždin.                           

Autorica koncepcije i kustosica izložbe: Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka,

Koordinatorica projekta: Željka Bračko.

Hrvatsko keramičarsko udruženje KERAMEIKON svake godine u vrijeme adventa organizira u svojoj Galeriji K10 u Kukuljevićevoj 10 u Varaždinu tematsku izložbu iz ciklusa „KERAMEIKON&prijatelji“, u sklopu višegodišnjeg programa izložbenih događanja CERAMICA MULTIPLEX. Izložba koja se svaki put organizira uz početak adventa veže se uvijek svojom temom uz nadolazeće blagdane i na njoj izlažu članovi KERAMEIKONA te gosti – prijatelji Hrvatskog keramičarskog udruženja, pozvani iz drugih likovnih udruženja iz Hrvatske i iz inozemstva. Ove godine za ovu tradicionalnu međunarodnu, žiriranu izložbu odabrana je tema SVJETLO, koje od davnina vežemo ne samo uz ovo blagdansko vrijeme, nego i uz ovo doba godine.

Za izložbu nazvanu „Svečanost svjetla“ selektirano je 19 vrsnih umjetnika - keramičara iz Hrvatske i inozemstva. Njihovi radovi bit će postavljeni u velikim izložbenim izlozima KERAMEIKONOVE Galerije K10 i moći će se neometano razgledati u sve dane trajanja izložbe, 24 sata dnevno, počevši od subote, 27.11.2021., od 17 sati (od kad će izložba biti postavljena), do zaključno četvrtka, 6.1 2022.

Zbog epidemiološke situacije nije predviđeno otvorenje izložbe, ali će kustosica i dio Organizacijskog tima izložbe biti u galeriji u subotu 27. studenoga od 16 do 17 sati.ije i informacija.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Varaždina i Varaždinske županije.

KERAMEIKON je grupni član Međunarodne akademije za keramiku IAC, Ženeva/CH  www.kerameikon.hr

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.