Klasik Gabriela Garcie Marqueza "Sto godina samoće" uskoro na Netflixu u formi nove TV serije

Klasik Gabriela Garcie Marqueza "Sto godina samoće" uskoro na Netflixu u formi nove TV serije

Gabriel Garcia Marquez jedan je od najcjenjenijih svjetskih pisaca, a njegov legendarni roman "Sto godina samoće", objavljen prije 57 godina, već više od pola stoljeća očarava čitatelje diljem svijeta. Ova saga o ljubavi i višegeneracijskoj obitelji, smještena u svijet magičnog realizma Kolumbije, osvojila je srca milijuna ljudi. Sada će taj književni klasik prvi put oživjeti na ekranima kao serija, a stiže na popularnu streaming platformu Netflix.

Roman ‘Sto godina samoće’ iz pera tada nepoznatog kolumbijskog pisca i novinara Gabriela Garcije Marqueza ubrzo je postao omiljeno štivo. Ta se kronika izmišljenog grada Maconda smatra jednim od klasika svjetske književnosti, u međuvremenu pokojni Marquez postao je i književni nobelovac, a ‘Sto godina samoće’ diljem svijeta prodano je u više od 45 milijuna primjeraka.

Ova ekranizacija klasičnog romana dolazi uz podršku piščeve obitelji, što dodaje poseban značaj projektu. Režiju potpisuju Laura Mora i Alex García López, a točan datum premijere još nije potvrđen, ali očekuje se da će serija biti objavljena u drugoj polovici ove godine. Produkcija serije "Sto godina samoće" smatra se jednom od najambicioznijih u povijesti Latinske Amerike, a glumačka postava uključuje neke od najpoznatijih imena iz regije, poput Claudia Catañe, Marca Gonzáleza, Susane Morales, Elle Becerra, Carlosa Suaréza i Morena Borja.

S obzirom na popularnost originalnog romana, serija bi mogla privući globalnu publiku. Trailer za ovu dugo iščekivanu seriju možete pogledati u nastavku i sami procijeniti zašto se očekuje da će postati svjetski hit.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.