Od 13. do 19. rujna održava se Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF

Od 13. do 19. rujna održava se Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF

Međunarodni festival kazališta lutaka - PIF,  u svom ovogodišnjem, 57. izdanju od 13. do 19. rujna donosi bogati program s 20 izvedbi kazališta i kazališnih skupina iz jedanaest zemalja. Kulturni centar Travno najavio je nadolazeći festival koji će okupiti 17 predstava kazališta iz čak 11 zemalja. Među njima su Bugarska, Češka, Francuska, Gruzija, Hrvatska, Japan, Poljska, Sjeverna Makedonija, Slovenija, Srbija i Španjolska.

Festival započinje 12. rujna izložbom natječaja “Lutka, maska, PIF...” u foajeu Kulturnog centra Travno. U subotu, 14. rujna, centrom Zagreba proći će tradicionalna Pifkova povorka lutaka, najavljujući početak festivala.O nagradama odlučuje međunarodni stručni žiri u kojem sudjeluju predsjednica UNIMA International Karen Smith, Nina Maliková, Olga Vujović te tročlani dječji žiri.

Program uključuje i izvedbe na otvorenom, na lokacijama poput Glazbenog paviljona Zrinjevac i platoa Mamutice. Izdvajamo nastupe Kazališta Puppeteria iz Japana s predstavama za jednog gledatelja "Ljubav i To je tajna", kao i predstave "Iš'o Viljo" i "LiLa" u izvedbi Lutkarske organizacije LOFT. Osim službenog programa, festival nudi 22 popratna događanja na različitim lokacijama u gradu, uključujući radionice izrade lutaka i promocije knjiga.

Najmlađi lutkari, poput Lutkarskog studija ZKM-a i Lutkarske skupine Cukarin iz Blata, također će imati priliku predstaviti svoje vještine kroz predstave "Sličimo", "Stilske vježbe" i "Ježeva kućica".Festival obećava bogat program koji će kroz umjetnost lutkarstva obogatiti zagrebačku kulturnu scenu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.