Fra Filip Đurđević predvodio euharistijsko slavlje i procesiju u župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu

Fra Filip Đurđević predvodio euharistijsko slavlje i procesiju u župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu

Vjernici župe svetog Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu proslavili su u četvrtak, 13. lipnja, svetkovinu svojeg nebeskog zaštitnika. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je fra Filip Đurđević, gvardijan Franjevačkog samostana i župnik župe sv. Nikole biskupa u  Čakovcu, uz domaćina, župnika fra Josipa Šoštarića i svećenike Čakovečkog i susjednih dekanata. Nakon mise održana je i procesija s moćima sv. Antuna Padovanskog, u kojoj se svećenicima priključilo mnoštvo vjernika.

„Možemo reći da je sveti Antun najpopularniji svetac i zato ga zovu svecem cijeloga svijeta. Bio je osoba izrazite skromnosti i čistoće, koja je živjela evanđelje. Zato su ga mnogi ljudi slijedili i slušali i zato smo i mi ovdje danas da osjetimo što nam sveti Antun ima za poručiti.“, kazao je između ostalog u svojoj propovijedi fra Đurđević. Na kraju misnog slavlja pozdrave i zahvale svima koji su sudjelovali danas, ali i u minulim danima u pripremi ovog slavlja uputio je i župnik župe sv. Antuna Padovanskog fra Josip Šoštarić.

Spomenimo kako je vjerski dio programa ovogodišnje proslave Antunova započeo u ponedjeljak od kada su svakodnevno, uz duhovnu obnovu služene svete mise. Danas će se u 17 sati, održati još “Antunovski blagoslov djece i ljiljana” te dodjela nagrada zahvalnica sudionicima natječaja “Cvjetići sv. Antuna”. U 19 sati Antunovo završava zahvalnim euharistijskim slavljem koje će predvoditi fra Josip Šoštarić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.