U petak počinje Ljeto kod Matoša: Sve je spremno za nikad zabavnije ljeto u centru Zagreba

U petak počinje Ljeto kod Matoša: Sve je spremno za nikad zabavnije ljeto u centru Zagreba

Čekanje se privodi kraju jer u petak 28. lipnja napokon počinje najočekivanije Ljeto kod Matoša! Omiljena ljetna manifestacija tijekom mjesec dana pretvorit će Trg braće Mažuranića u centralno mjesto zbivanja koje se ne propušta. Zašto? Setovi sjajnih DJ-a i bendova, ponuda fine hrane i hladnog pića na osam ugostiteljskih kućica, predstave, facepainting, radionice, animacije i sportske igre za klince, razloga je bezbroj! Program traje do 27. srpnja i sve je spremno za otvorenje dugih ljetnih večeri pod zvjezdanim nebom.

Na Ljeto kod Matoša slobodno se može doći „mašuć' ruku“ jer na Mažurancu je sve što velikima i malima može zatrebati. Ima hlada, ležaljki, vreća za sjedenje, jastučića, opuštene atmosfere i pregršt besplatnog programa za velike ali i male. A organizatori su se pobrinuli i da nitko ne ostane suhog grla i praznog želuca, jer na čak osam ugostiteljskih kućica čekaju fini street food zalogaji i mrzla cuga za najrazličitije ukuse pa i za ona najzahtjevnija nepca.

Najraznovrsniji program do sada – glazba, sajam bilja, dječja zona…

Na Mažurancu, koji zahvaljujući Gradu nikada nije izgledao bolje, i ovoga će se puta zaredati koncerti i DJ nastupi. Srijedom i četvrtkom su bendovi, a ostale dane DJ-jevi tako da jazz, funk, rock i pop ritmova neće nedostajati. Uživat će se u urbanim glazbenicima i bendovima kao što su Elvis Sršen & The Funkblasters, Toni Drama, Šleper šlager, Louise band, Laura Miletić, Tanja & Marko te Tina & Dalibor Acoustic, a na otvorenju pjevat će popularne Gelato sisters. Poznatu „Matoševsku“ cabaret pozornicu rezervirali su i DJ Zozzo, DJ Bondža, DJ Kanca i DJ Xxxtended.

Tu je i uzbudljiva suradnja s udrugom Hortiart pa je već u nedjelju 30. lipnja na rasporedu i sajam bilja uz prigodne i superzabavne radionice za biljkoljupce. Od 5. do 7. srpnja Mažuranac će ponovno ugostiti i festival LADO na Mažurancu, besplatan za sve posjetitelje.

Za klinceze i klince svaki dan spremno čeka posebno osmišljen dječji kutak u hladu. Predstave, kreativne radionice, znanstvene radionice Tinker Labs, animacije, sportske igre i facepainting sele u centar grada jer se dva genijalna festivala spajaju u jedan (Caffe de Matoš i ZGodionica). Tako su svaki radni dani od 16 do 19 sati i vikendi od 10 do 13 sati rezervirani za najmlađe. U goste dolaze i poznata škola engleskog jezika Helen Doron, tete pričalice iz udruge Smiješak za sve, Odgoj s Glazbom - Lana Marasović Zagreb Centar, Šareni svijet predstave i još mnogi.

Radno vrijeme Ljeta kod Matoša bit će od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 23 sata, petkom od 16 sati do ponoći, subotom od 10 sati do ponoći te nedjeljom od 10 do 23 sata. Sve informacije o programu i koncertima dostupne su na Facebook i Instagram stranici.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.