Dvorišta za 10 velikih godina – otkrivena četiri nova dvorišta i predstavljen bogat program

Dvorišta za 10 velikih godina – otkrivena četiri nova dvorišta i predstavljen bogat program

Konferencijom za medije, održanom u atriju Gimnazije Tituša Brezovačkog u Zagrebu najavljena je ovogodišnja manifestacija Dvorišta koja će se održati od 12. do 23. srpnja. Manifestacija je otvorena svaki dan od 18:00 do 24:00 sati, a dnevni programi objavljivat će se nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije.

„10 dvorišta za 10 godina“, poruka je koja je obilježila ovo predstavljanje, a otkrivena su četiri nova dvorišta koja će posjetitelji moći posjetiti tijekom 12 dana trajanja.

Jedno od njih malo je dvorište novootvorene Kuće karikature Oto Reisinger u Radićevoj 44a, zatim je tu dvorište Palače Oršić – Učeničkog doma Marije Jambrišak u Opatičkoj 14, slijedi dvorište Gimnazije Tituša Brezovačkog s ulazom s Jezuitskog trga, a programu Dvorišta pridružuje se i dvorište Palače Magdalenić-Drašković-Jelačić u Demetrovoj 7-9.

Uz nova dvorišta, tu su još dva dvorišta Hrvatskog instituta za povijest (Opatička 10 i ulaz s Radićeve ulice), atrij Gimnazije Tituša Brezovačkog (u kojem će biti postavljena izložba u povodu 10 godina Dvorišta) te lokacije Arheološkog vrta, Zvjezdarnice i atrija Muzeja grada Zagreba.

Foto: Igor Nobilo

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.