Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Povodom Svjetskog dana sladoleda Ledo otvorio Kornet želja

Posjetitelji su tijekom izložbe Kornetu želja prišapnuli svoje želje za povratkom nekih legendarnih sladoleda, ali i ponudili ideje za nove okuse

Ususret Svjetskom danu sladoleda, Ledo je otvorio Kornet želja, svojevrsnu vremensku kapsulu ispunjenu nostalgijom i kreativnošću. Preko 700 ljudi od ukupnog broja posjetitelja prošlogodišnje izložbe, postavljenje u čast 65. obljetnice Leda, ubacilo je svoje ideje i prijedloge novih okusa u Kornet želja, čime je ovaj eksponat ne samo evocirao lijepe uspomene već i pokazao maštovitost vjernih Ledovih potrošača.

“Osim nostalgije, Kornet želja otkrio nam je i želje za novim okusima, a među najpoželjnijima istaknuli su se okusi limuna, kave, crnog ribiza, lavande, smokve, marakuje, oraha, pa čak i ružinih latica. Hoće li se oni nekada u budućnosti pronaći u Ledovim škrinjama, ostaje za vidjeti, ali jedno je sigurno – nastavit ćemo slušati vjerne ljubitelje sladoleda i truditi se ispuniti njihove želje”, poručila je Robina Husajina Tunjić, brand building direktorica u kompaniji Ledo plus.

Zašto baš 'kornet želja'?

Kornet želja na izložbi je bio posveta i samome kornetu koji je sa svojih 57 godina, koliko slavi ove godine, jedan od najdugovječnijih Ledo sladoleda. Iako je Ledo kornete počeo proizvoditi sad već davne 1967., i danas je riječ o jedinstvenom proizvodu na tržištu. Naime, Ledo kornet je obožavan, među ostalim, zbog svog dna ili, kako neki od milja zovu 'špica', u kojem se nalazi čokolada. A kako povijest piše zanimljive priče, tako je zanimljiva i priča o tome kako je uopće nastao kornet. Legenda kaže da je na Svjetskoj izložbi slatkiša u St. Louisu 1904. Ernest A. Hamwi, doseljenik u SAD, prodavao slatke zalogaje nalik na vafle. Kad je sladoledar pored njega ostao bez posuda u kojima je posluživao sladoled, Hamwi je smotao svoju oblatnu u oblik korneta i ponudio mu je, pa je tako i nastao format kakav danas poznajemo. Dodatni izvori upućuju čak i na ranije porijeklo korneta, pripisano Agnes B. Marshall, koja ga spominje u svojoj kuharici iz 1888., pod nazivom "korneti s kremom".

Ledo, suputnik najljepših uspomena

Kao najveći domaći proizvođač sladoleda, Ledo je obilježio živote brojnih generacija.

Posjetitelji su tako poželjeli povratak legendarnog Punča, Zagija i Nogometne lopte, sladoleda koji su bili neizostavan dio mnogih djetinjstava. Zagi kornet nastao je povodom Ljetne Univerzijade 1987., a ime je dobio po maskoti Univerzijade, vjeverici Zagiju. Nogometna lopta bio je sladoled od vanilije upakiran u ambalažu oblika nogometne lopte koja je nakon konzumacije služila i kao igračka, dio mnogih bezbrižnih ljetnih dana. Neki su se, primjerice, sjetili i drugih 'retro' okusa. “Imam već dosta godina (77), ali još uvijek se sjećam sladoleda Eskimo (dva keksa i unutra sladoled). Ako je moguće, voljela bih da se ponovi”, glasi jedna od poruka.

Uz brojne retro okuse, bilo je pregršt pohvala i za okuse u kojima danas uživa veliki broj potrošača. “Lijepo, Snjeguljica, King i Quattro još uvijek su broj 1. Želim puno uspjeha, uz pozdrav”, poručio je tako jedan od posjetitelja izložbe.

Legenda o kojoj se dandanas priča

U Kornetu želja, osim omiljenih sladoleda, našao se i Ledo centar, kultni zagrebački lokal popularan osamdesetih godina prošlog stoljeća. Ovaj lokal ostao je simbol ne samo najboljih sladoleda već i nezaboravnih druženja. Bio je dom sladolednim kupovima od sedam kuglica, sladolednim špagetima i stroju za izradu Fantazije – sladoleda koji je prvi put spojio okuse vanilije sa zamrznutim voćem i zrncima kave. Poruke poput "Želimo Ledo centar", "Sjećamo se sladoleda u obliku špageta" i "Sladoled fantazija bio je najbolji" jasno su pokazale nostalgiju i želju za ponovnim otvaranjem Ledo Centra. Ovaj snažan interes potaknuo je formiranje tima koji će preispitati mogućnosti i ozbiljno razmotriti ponovno otvaranje Ledo Centra u budućnosti.

„Ledo ozbiljno uzima u obzir želje svojih potrošača i istražuje sve opcije koje bi mogle odgovoriti na njihove zahtjeve. Kako bismo dodatno proslavili Svjetski dan sladoleda, koji se obilježava svake godine treće nedjelje u srpnju, u petak, 19.7, ćemo naše sugrađane koji se u popodnevnim satima zateknu u prometu na lokaciji nedaleko naše proizvodnje, kao i prolaznike u centru Zagreba, kod Trga hrvatskih velikana, razveseliti i osvježiti dijeljenjem omiljenih Ledo sladoleda", najavila je Robina Husajina Tunjić.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.