Predškolci iznenadili Esplanadinu cheficu Anu Grgić Tomić jelom pripremljenim prema njezinu receptu

Predškolci iznenadili Esplanadinu cheficu Anu Grgić Tomić jelom pripremljenim prema njezinu receptu

Zagrebački hotel Esplanade, Dječji vrtić Čigra, gastronomsko udruženje Chaîne des Rôtisseurs i izdavačka kuća Profil Klett početkom godine pokrenuli su

projekt Biti Green je IN koji je pozitivnim primjerima potaknuo djecu, njihove roditelje i odgojne ustanove na razmišljanje o zdravim prehrambenim navikama,brizi o okolišu i smanjenju otpada od hrane.

Nakon što su mališani iz skupine Zvjezdice Dječjeg vrtića Čigra u ožujku ove godine posjetili zagrebački hotel Esplanade i ondje u ugođaju restorana Zinfandel's uživali u zdravom doručku i jelima koja su za njih pripremali Esplanadini chefovi na čelu sa cheficom Anom Grgić Tomić, ovog se puta Ana našla u ulozi gosta. Predškolci su sa svojim odgajateljicama u boravku vrtića uz pjesmu „Volim zeleno ja” dječjeg benda Zelena jabuka veselo dočekali Anu i goste, a posjet su zaokružili zdravom užinom pripremljenom prema Aninu receptu.

„ Izvrsno su pripremili moj recept za jednostavan i nutritivno zdrav zeleni namaz, a svi smo zajedno uživali u finim i zdravim zalogajima”, istaknula je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić Tomić.

Uz Anu su u zdravoj užini u društvu mališana uživali i partneri projekta – direktor tvrtke Profil Klett Dalibor Greganić, izvršna direktorica predškolskog odjela tvrtke Profil Klett Vedrana Škrabo, kao i tim Dječjeg vrtića Čigra te menadžerica za PR i marketing hotela Esplanade Sanda Sokol i generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić, koji je pritom izjavio: „Svojim primjerom možemo pokazati roditeljima i djeci kako pristupiti prehrani te da zdrava priprema može biti vrlo zabavna i jednostavna. Nevjerojatno je kako uz malo volje i mašte djecu možete zainteresirati da kušaju nešto novo i da im se to svidi. Djecu prije svega educiraju roditelji, a tu su i odgojne ustanove, ali i restorani i hoteli. Svi oni trebaju mijenjati percepciju da su zdrava jela neukusna i komplicirana za pripremu i prestati linijom manjeg otpora nuditi nutritivno lošu hranu koja naposljetku može štetiti zdravlju i razvoju. Zanimljivo je bilo vidjeti mališane kako kušaju štapiće mrkve sa zelenim namazom i istinski uživaju u zalogajima.”

Mališanima su nakon druženja i kušanja nove užine uručena priznanja za aktivno sudjelovanje u projektu Biti Green je IN, kao i recept za pripremu zdravog namaza s potpisom Esplanadine chefice Ane Grgić Tomić, koji je napoveznici.

Snimke: Marko Šolić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.