„JANINE 2024.” - Titulu najbržeg Loborca u štiklama ponio Mario Markuš

„JANINE 2024.” - Titulu najbržeg Loborca u štiklama ponio Mario Markuš

Nizom zabavnih, kulturnih i sportskih događanja ovog vikenda manifestacija „Janine 2024.” ušla je u svoju završnicu. Tako je u petak održana tradicionalna utrka u štiklama za muškarce, „Štikleci 2024.”, u kojoj je titulu najbržeg Loborca u štiklama ponio Mario Markuš ispred Stjepana Zajeca, Dražena Krajnika te Kristijana Pakšeca.

Istog dana u poslijepodnevnim satima održana je i veteranska nogometna utakmica između NK Lobora i NK Omladinca Jurketinec u kojoj su slavili gosti rezultatom 2:0, a oba pogotka zabio je nezaustavljivi Robert Gradiček. Utakmicu je sudio Davor Lukec. Za odličan završetak događanja i zabavu u petak su se pobrinuli „Fiškali” i „Gazde”.

Bogat program nastavljen je u subotu 19. Janinskim natjecanjem te 10. Memorijalnim turnirom „Vladimir Sokolić” u ribolovu na bajerima Markušbrijeg u organizaciji ŠRD Pastrva Lobor. Sudjelovalo je rekordnih 17 ribolovaca, pri čemu je nagradu za najveći ulov osvojio Zlatko Milec, za najmanji ulov Mateo Hubak, a za najbrži ulov Luka Hubak. U seniorskoj konkurenciji 10. memorijal „Vladimir Sokolić” osvojio je Josip Vlahek, šampion loborskih bajera, s ulovom od 3.876 grama ribe. Drugo mjesto zauzeo je Mladen Mrkoci s ulovom od 1.522 grama, dok je treći bio Florian Matjašec s ulovom od 620 grama ribe.

I subota je bila bogata sportskim događanjima pa je tako na igralištu u Velikoj Veterničkoj održan malonogometni turnir mjesnih odbora. Najbolja je bila ekipa Velika Petrovagorska – mladi, drugo mjesto pripalo je ekipi Vojnovec, dok je treća bila ekipa Velika Petrovagorska – stariji, iza kojih su uslijedile ekipe Lobor i Petrova Gora. Najboljim strijelcem proglašen je Danijel Levak, najboljim igračem Karlo Cicnjak, dok je najbolji vratar bio Josip Benković. Pravdu je dijelio sudac Stjepan Mihaljinec.

U večernjim satima u Društvenom domu održana je „Večer folklora” u organizaciji KUD-a Lobor.

– Ove godine posjetitelji su imali prilike uživati u folklornim napjevima i plesovima iz Zagorja, Međimurja, Prigorja i Dalmacije koje su za njih izveli KUD Golubovec, KUD Meteor, KUU Gospa Lurdska Poljica, ŽVS Dora KPD-a Zlatarjeve, Ansambl Veseli dečki i domaćini KUD Lobor. Društveni dom i ove je godine bio prepun te se ovom prilikom zahvaljujem našoj vjernoj publici koja nas uvijek prati i podržava naš rad. Zahvala ide i Općini Lobor na čelu s načelnicom Ljubicom Jembrih za nesebičnu potporu Društvu i poseban doprinos razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma – kazala je uime organizatora Marija Delija koja se posebno zahvalila članovima KUD-a Lobor za svo vrijeme i trud koje odvajaju za aktivnosti KUD-a. U večernjim satima u subotu za odličnu atmosferu pod šatorom svojim se nastupom pobrinuo „Bonaparte band”.

U nedjelju ujutro započelo je još jedno zanimljivo natjecanje – loborska kotlovinijada koja je i ove godine okupila veliki broj ekipa i stvorila odličnu atmosferu. Sve su ekipe pokazale da su vrhunske u pripremi kotlovine, a potom su svi prisutni Loborci i njihovi gosti mogli uživati u ovom zagorskom specijalitetu. Navečer je pod šatorom uslijedila dobra zabava uz AZ Live band.

Svima koji su sudjelovali u organizaciji događanja zahvalila se i načelnica Općine te saborska zastupnica Ljubica Jembrih koja je ponovila kako su upravo udruge i sportski klubovi ti koji oplemenjuju život Općine, posebice u danima kada Općina obilježava svoj dan.

– Naše udruge bogatstvo su naše Općine te im svima zahvaljujem na odličnoj suradnji jer svi jako dobro znamo koliko je potrebno uložiti truda, slobodnog vremena i rada. Manifestacija „Janine” poznata je zbog velikog broja događanja, a zasluge za veliki dio toga ide udrugama – istaknula je načelnica Jembrih. Posebno se zahvalila KUD-u Lobor na još jednoj nezaboravnoj „Večeri folklora”, kao i svima koji su se odazvali na sportska događanja.

– Čestitam našim odvažnim muškarcima koji su se odazvali na tradicionalnu utrku u štiklama. Pokazali su zavidnu spretnost i brzinu trčanja u štiklama, a svi mi već s nestrpljenjem iščekujemo sljedeću godinu kada se nadamo i većem odazivu na utrku – zaključila je Jembrih.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.