Preminuo novinar i urednik HRT-a, veliki entuzijast, predsjednik Zbora novinara za okoliš HND-a, Mladen Iličković

Preminuo novinar i urednik HRT-a, veliki entuzijast, predsjednik Zbora novinara za okoliš HND-a, Mladen Iličković

U 54. godini, prerano nas je napustio kolega Mladen Iličković, novinar i urednik HRT-a.  

Umro je novinar i urednik te veliki novinarski entuzijast Mladen Iličković, predsjednik Zbora novinara za okoliš HND-a te član Središnjeg odbora HND-a. Kolega Iličković bio je dvostruki dobitnik nagrade "Velebitska degenija", a više od 18 godina uređivao je emisiju "Eko zona" te emisiju Zelena linija na HTV-u. Iličković je rođen 20. kolovoza 1970. godine u Zagrebu, gdje se i školovao. Bio je profesor filozofije i komparativne književnosti. Na Hrvatskoj radioteleviziji radio je od 1998. godine. 
Bio je zagovornik održivog i odgovornog življenja, ambasador alternativnih izvora energije. Sanjao je energetski neovisnu Hrvatsku. Volio je svoju obitelj i svoj posao, cijenio neovisno i profesionalno novinarstvo. 

U povodu smrti kolege Iličkovića predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko rekao je: - Mladen Iličković bio je sjajan kolega i prijatelj. Skupa smo počeli raditi na HRT-u u redakciji Zagrebačke panorame. Bio je iznimno aktivan u HND-u kao predsjednik Zbora novinara za okoliš. Ove je godine predano radio u organizaciji svečane dodjele nagrade 'Velebitska degenija' te imao niz zanimljivih ideja i planova za Zbor. Bili smo mu zahvalni na velikom entuzijazmu. Ovo je veliki gubitak za sve nas u HND-u. Iskrena sućut obitelji, kolegama i prijateljima - poručio je Zovko.

- Zbor novinara za okoliš s tugom je primio vijest o preranoj smrti našeg predsjednika Mladena Iličkovića - izjavila je Silva Celebrini, potpredsjednica Zbora novinara za okoliš. - Dragi Mladene imao si toliko entuzijazma i toliko ideja koje si još želio s nama provesti, ali spriječila te okrutna sudbina. Bio si neumoran u radu i u bitkama koje smo zajedno vodili za održivu razvojnu politiku naše zemlje te u brizi za prirodu i okoliš. Tvoje kratko vođenje našeg Zbora ostavilo je neizbrisiv trag. Uvijek ćemo te se sjećati s poštovanjem - istaknula je Celebrini.

Izvor: HND i HRT

Foto: Facebook

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.