Grad Varaždin dodjeljuje nove stanove liječnicima Opće bolnice Varaždin i Doma zdravlja Varaždin

Grad Varaždin dodjeljuje nove stanove liječnicima Opće bolnice Varaždin i Doma zdravlja Varaždin

Grad Varaždin nastavlja s provođenjem aktivne politike zadržavanja liječničkog kadra putem ciljane stambene politike. Ovaj tjedan bit će svečano dodijeljeni ključevi novih stanova liječnicima zaposlenima u Općoj bolnici Varaždin i Domu zdravlja Varaždin. Četiri stana dodijelit će se liječnicima Opće bolnice, dok će dva stana pripasti liječnicima Doma zdravlja. Ukupno šest liječnika dobit će pravo na najam gradskih stanova uz mogućnost otkupa, pri čemu će im dio uplaćene najamnine biti uključen u otkupnu cijenu.

U prethodnom razdoblju, osam liječnika već je uselilo u gradske stanove prema ovom modelu, a svi su se na kraju odlučili za otkup stanova i nastavili raditi u varaždinskoj bolnici.

Podsjećamo, Grad Varaždin osim ovih mjera za zadržavanje liječnika, aktivno provodi i značajne mjere priuštivog stanovanja za mlade obitelji. Za vrijeme ove gradske uprave završena su 72 POS stana u Ulici Adolfa Wisserta i Hrašćici, a započela je i izgradnja prve zgrade s 30 stanova u ulici Ivana Nepomuka Petrovića u blizini Parka mladih.. U tom kvartu planirano je ukupno šest zgrada sa 180 stanova. Usporedbe radi, u prethodnom mandatu bivšeg gradonačelnika izgrađeno je tek 36 stanova, što jasno pokazuje kontinuirani napredak u stambenoj politici Grada Varaždina.Također, Grad je stavio na prodaju građevinska zemljišta za mlade obitelji u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu, a uskoro će biti dostupna nova zemljišta na drugim lokacijama u gradu. Time Grad Varaždin nastavlja osiguravati uvjete za kvalitetan život i ostanak mladih obitelji u našem gradu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.