U Hrvatsku stigao korejski tretman detoksikacije vlasišta

U Hrvatsku stigao korejski tretman detoksikacije vlasišta

Hygge tretman metoda je detoksikacije vlasišta te liječenje i masaža akupunkturnih točaka. Hygge postoji u Koreji više od sto godina.

Tretman počinje posebno dizajniranim kuglama od  drveta na koje se nanose eterična ulja koja klijent odabire. Onda sse kreće s „ljuskanjem“ vlasišta, a zatim slijedi posebna tehnika šamponiranja. Nakon toga provodi se tretiranje vlasišta  te u zadnjoj etapi izvode se različite vrste masaže vlasišta i vrata. Tijekom cijelog procesa   stimuliraju se kapilare kako bi se poboljšala cirkulacija. Svaka od točaka ima svoju svrhu a npr. Hudugun ima za cilj opustiti ukočenost vrata  i opuštanje umornih očiju. Tretman se izvodi prstima, dlanovima te posebnim drvenim alatom.

Hygge tretmanom uklanjaju se problemi seboreje, masnog vlasišta i prhuti. Za osobe sa problemom rijetke i slabe kose preporuča se pet tretmana, svaki u razmaku od deset dana, a zatim jednom mjesečno. Prvi rezultati vidljivi su nakon tri tretmana, koliko je potrebno da bi se vlasište detoksiciralo i obnovilo.

Matru Head Spa u Zagrebu,  jedini je certificirani salon u Hrvatskoj, a educiran je od korejske stručnjakinje Aolado Sulhye.Taj projekt je u Hrvatskoj pokrenula Ružica Kerepčić, vlasnica salona Matru Head Spa, prije gotovo godinu dana, nakon što je na jednom od svojih putovanja iskušala tu tehniku

Foto: Dejan Tatomir

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.