Jubilarna Bučijada u Ivanić Gradu

Jubilarna Bučijada u Ivanić Gradu

Jubilarna 20. Bučijada od 4. – 6. listopada 2024. u Ivanić- Gradu, donosi bogat program za sve generacije, sa više od 170 izlagača, brojnim kulturnim, zabavnim i edukativnim sadržajima, te bogatom gastronomskom ponudom.

Glavni događaji Bučijade odvijat će se na Trgu Vladimira Nazora i okolnim

ulicama, gdje će posjetitelji moći uživati u najvećem hrvatskom prodajnom

sajmu bučinog ulja, buča i drugih proizvoda od buče poput piva od buče, bučnica, pralina punjenih bučom, i drugih proizvoda.

Program počinje svečanim otvorenjem u petak, 4. listopada u17 sati, uz prigodni dokumentarni film u povodu 20 godina Bučijade.

Glazbeni izvođači su Jelena Rozga, Jole, Tony Cetinski, te Tamburaški orkestar HRT-a i DJ.

Subota i nedjelja donose bogat folklorni program i jazz koncert.

Pored glazbenih nastupa, u Gradskoj vijećnici bit će organizirane projekcije video mappinga pod nazivom "Putovanje kroz prošlost grada", dok će u Domu kulture biti održan znanstveno-stručni skup o bučinom ulju.

Za one koji žele dodatne aktivnosti, tu su i biciklijada, izložba gljiva i mogućnost posjeta Posavskom kukuruznom labirintu nedaleko od grada.

U subotu će se u 13 sati održati znanstveno-stručni skup „Bučino ulje od polja do stola“ na kojem će se iznijeti rezultati kvalitete bučinog ulja od sedam različitih sorti uzgajanih na poljima OPG-a Bakran. Raspravljat će se i o uzgoju i o proizvodnji ulja, te o njegovim prednostima za zdravlje.

Mala Bučijada nudi bogat i raznolik program za najmlađe, koji će se održavati u Sportskom parku Zelenjak. U subotu i nedjelju, djeca i obitelji mogu uživati u radionicama, igraonicama i natjecanjima.

Glavni događaji za djecu bit će:kazališne predstave, mađioničarski nastupi i koncert dječjih zborova, natjecanje u jedenju kremšnita od buče, za juniore i seniore, karaoke show roditelja i djece i festival igračaka i disco za djecu.

Cjelodnevni program bit će upotpunjen zabavnim parkom, vatrogasnim igraonicama, kreativnim radionicama i sportskim sadržajima.

Posebno atraktivna će biti natjecanja kao što su utrka drvenih konjića, skakanje u

vrećama, te interaktivna radionica pod nazivom "Selo buča".

Pripremat će razna jela od buče – od juhe, rižota, bučnice sve do kremšnita s bučom.

Organizirase i izložba gljiva..

Posjetitelji Bučijade mogu doći Bučko-Expressom ili vlastitim automobilom, uz

osigurane besplatne parking prostore diljem grada.

Više informacija o programu i kartama za Bučko-Express na službenim stranicama manifestacije, na Facebooku i na Instagramu

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.