U Ninu se okupilo preko 350 folkloraša, Dance and Music festival još jednom oduševio publiku

U Ninu se okupilo preko 350 folkloraša, Dance and Music festival još jednom oduševio publiku

Međunarodni festival folklora, glazbe i plesa "Dance and Music festival" desetu godinu zaredom održao se u Ninu te okupio preko 350 folkloraša.

Na festivalu su nastupili: Dechový orchestr mladých a mažoretky Mariánské Lázně – Češka, Dancitis Folk Dance Group – Latvia, Calypso Choir – Mađarska, Zornička Folklore Ensemble – Slovačka, KUD Sveti Križ Začretje – Hrvatska, Choir GOROL – Češka, Ensemble STYLE – Rumunjska, ZUŠ Dance Klatovy – Češka i Vilnius University Folk Music Ensemble Jaunimelis – Litva.

Sudionici su bili smješteni u reprezentativnom ninskom smještaju Zaton Holiday Resortu, a mladi iz više zemalja imali su prigode uz nastup razgledati povijesni grad i upoznati se sa kraljevskim nasljeđem iz doba hrvatskih narodnih vladara, ali i onog ranijeg doba Rimljana i prije njih Liburna. Višeslavov trg bio je pun, a publika je uživala u izvedbama koje su priredili sudionici festivala. Festival je dio kulturnog turizma koji uključuje dovođenje folklornih skupina u grad Nin temeljeno na suradnji Muzsa festival agencije iz Mađarske i Turističke zajednice grada Nina. Program koji organiziraju specijalizirane agencije za kudove i glazbene te plesne škole, a uključuje odlazak u predsezoni i postsezoni u zanimljive destinacije gdje se predstavlja kulturna baština pojedine zemlje.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.