Humanitarni ormar za udrugu Mali zmaj: poznate Hrvatice i Hrvati pozivaju u šoping na sajmu InDizajn

Humanitarni ormar za udrugu Mali zmaj: poznate Hrvatice i Hrvati pozivaju u šoping na sajmu InDizajn

Već tradicionalni buvljak pod nazivom Humanitarni ormar održat će se i ove godine u sklopu sedmog izdanja InDizajn sajma. Kao i lani, poznate Hrvatice i Hrvati donirat će svoje odjevne predmete, nakit, modne dodatke i knjige, a sav prihod od buvljaka namijenjen je udruzi Mali zmaj, društvu za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Dora Martinović, Nika Turković, Tina Biloglav, Marko Cuccurin, Meri Goldašić, Matea Ibanez, Veronika Rosandić, Karla Zelić, Martina Filić, Nika Pavičić, Andrea Trgovčević, Franka Batelić, Martina Herak i osnivačica InDizajn sajma Mirjana Mikulec samo su neka od poznatih imena čiji će komadi biti dostupni za kupnju na ovogodišnjem buvljaku.

„Ove godine s velikim zadovoljstvom nastavljamo suradnju s InDizajn timom, koji je ponovno odabrao našu udrugu za partnera. Zahvaljujemo svima koji su donirali svoje omiljene odjevne i druge predmete, i uključili se u ovaj projekt. A posjetitelji našeg štanda imat će mogućnost i za donaciju zavrtjetii Kolo sreće te osvojiti neku vrijednu nagradu poput ulaznica za muzej, frizure u frizerskom salonu, razne radionice i sl. Zajedno možemo postići mnogo i usrećiti djecu“, rekla je osnivačica udruge Mali zmaj Martina Leopold i pozvala sve posjetitelje da dođu, razgledaju sajam i podrže rad udruge.

Udruga Mali zmaj započela je kao inicijativa skupine prijatelja u prosincu 2009. godine, vođena isključivo željom da razveseli što više djece i pomogne onima u potrebi. Njihovo djelovanje ubrzo je privuklo širi krug ljudi, a nakon niza uspješnih neformalnih akcija, odlučili su osnovati udrugu. Danas, iza njih stoji niz uspješnih inicijativa koje su izmamile osmijehe na mnogim dječjim licima, a upravo su ti osmjesi njihova najveća snaga i motivacija.

„Djeca su najranjivija skupina našeg društva, i zato nam je iznimno drago što na ovaj način možemo doprinijeti radu udruge Mali zmaj. Ovim putem bih sve posjetitelje sajma željela potaknuti da obiđu štand udruge i potraže koji komad za sebe. Ovo je jedna od rijetkih prilika kada kupnjom odjeće možemo napraviti nesebično djelo”, poručila je osnivačica sajma InDizajn Mirjana Mikulec.

Najistaknutija imena svjetske arhitekture, poput studija Mecanoo i Harquitectes, s renomiranim dizajnerom Zoranom Jedrejčićem te Andreasom Diefenbachom iz njemačkog dizajnerskog studija Phoenix, dolaze u Zagreb. Preciznije, u Arenu Zagreb, gdje će se i ove jeseni održati sajam interijera InDizajn. Ovaj sajam, koji organiziraju RTL Hrvatska i Studio za dizajn interijera Mirjana Mikulec, postao je središnje mjesto za prezentaciju poznatih brendova za opremanje interijera. U posljednjim godinama, sajam se istaknuo dolaskom nekih od najvećih zvijezda svjetske arhitekture. Ovogodišnja stručna predavanja sponzoriraju Axor i Hansgrohe, brendovi poznati po svom inovativnom i jedinstvenom dizajnu, koje arhitekti i dizajneri često biraju za svoje projekte.

U sklopu najtraženijeg dijela sajma, Bazara, predstavit će se hrvatski kreativci, mali obrtnici, i produkt dizajneri te mladi umjetnici koji će svoja djela prikazati na izložbi kojom će se predstaviti širem broju ljudi. Osim izlagača, posjetitelji će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama i panelima, dok će za najmlađe biti organiziran Dječji kutak s edukativnim sadržajem. Posjetitelje očekuju festivalski popusti, bogata nagradna igra te raznolika ponuda za uređenje doma i nagradna igra.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama sajma koji se ove godine održava od 4. do 6. listopada u Areni Zagreb.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.