Dugo Selo: Održana manifestacija „Stara jela niz drugog sela“

Dugo Selo: Održana manifestacija „Stara jela niz drugog sela“

Održana je 12. dugoselska gastro manifestacija „Stara jela z Dugog Sela“ gdje se moglo kušati brojna tradicijska jela i sudjelovati u bogatom programu.

Manifestaciju je posjetio i Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je razgledao izložbene prostore izlagača. Prisustvovali su i predstavnici veleposlanstava Katara, Sjeverne Makedonije i Kosova.

Manifestacija je promicala „plastic free“ i „zero waste“ putem Bakinog emajliranog tanjurića, suvenira i pribora za jelo. Bakin emajlirani tanjurić podsjeća na industrijsku baštinu Dugog Sela, tvornicu emajliranog posuđa Gorica u kojoj su radili mnogi Dugoselci. Uz svaki tanjur bio je i inox pribor za jelo i bonovi koji se mogao mijenjati za hranu po izboru.

Iz Bakinog tanjurića kušalo se kruh i mast, poderane gaće, bakin paprikaš, krpice sa zeljem, pečeni but, piceka z mlincima, boršč, jetrica s palentom, teletinu pod pekom, odojak z grah šalatom, gljivarski gulaš, vojnički grah, bosanski lonac, lovački gulaš, kotlovinu, grah iz ćupa, šarana na rašljama, fiš paprikaš, baklave, pite, knedle sa šljivama, rolade, zlevanke, domaće kolače i još mnogo toga .

Predstavljena je i knjiga recepata „Dugoselski spomenar – SLASTICE“ uz

izložbu dugoselskih fotografija Saše Pjanića i nastup Koledarica.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.